Beeldcolumn #20 K9K (Ming Sin Ho)

Beeldcolumn #20 K9K (Ming Sin Ho)

Uitsnede illustratie door Ming Sin Ho

In de rubriek Beeldcolumn laten afwisselende illustratoren hun favoriete werk van eigen hand zien. Ze leggen uit waarom het werk veel voor hen betekent. Deze keer is K9K (Ming Sin Ho) aan het woord.

Nadat ik een periode veel in opdrachten heb gewerkt, ben ik sinds een paar maanden weer begonnen met het maken van vrij werk.

Ik vind het heel interessant om beelden te creëren die geïnspireerd zijn op de bizarre ontwikkelingen in onze wereld. De huidige tijd wordt gekenmerkt door een razendsnelle groei van technologie, wat mij fascineert omdat de technologie zich sneller lijkt te ontwikkelen dan wij als mensen kunnen bijhouden.

Ik ben gestart met een reeks illustraties waarin ik situaties afbeeld die onbegrijpelijk en vreemd zijn, maar toch enigszins verbonden zijn met de ontwikkelingen en gebeurtenissen in onze wereld. Soms benader ik dit heel direct, en soms op een meer poëtische manier. De voorstellingen vinden plaats in een mogelijk ander universum, maar wie weet is dat ook wel onze eigen toekomst.

Dit is een lopend project en ik heb nog geen concrete plannen voor de illustraties, maar ik zou het leuk vinden om een reeks Riso posters te maken van de illustraties. Ik maak deel uit van een vriendencollectief genaamd See:Sun collective, en het lijkt me een tof idee om samen met hen een expositie te organiseren waarin ik de posters kan tentoonstellen. 


Hyper pollen door Ming Sin Ho
Sunset Chorus door Ming Sin Ho
Turbulent City door Ming Sin Ho