[Beeldcolumn] Loes Faber

Spread over Artemisia Gentileschi uit Ik ben mijn muze door Loes Faber

Beeldcolumn #07 Loes Faber

In deze beeldcolumn laten afwisselende illustratoren hun favoriete werk van eigen hand zien. Ze leggen uit waarom het werk veel voor hen betekent. Deze keer is Loes Faber aan het woord.

Dit is een spread uit mijn graphic novel ‘Ik ben mijn muze’, waarin ik de levensverhalen van acht eigenzinnige vrouwelijke kunstenaars teken, met daarin ook de werken die zij hebben gemaakt. Hier zie je een deel uit het leven van Artemisia Gentileschi. 

​​Ik tekende de levens van acht vrouwelijke kunstenaars en beeldde daarnaast hun werken zo realistisch mogelijk af. Er lopen daardoor diverse verhaallijnen door het boek, waarvoor ik verschillende stijlen door elkaar heen gebruikte. Dit was voor mij een ontzettend onderzoek; persoonlijk, maar ook op kunsthistorisch en technisch vlak. Zo vroeg ik mij af: wat kan ik allemaal uitproberen met de acht soorten pennetjes die ik heb?

De maskers op het tweede beeld zijn de tot leven gekomen tekeningen. Deze kwamen voort uit een wens om ze er ‘larger than life’ bij te hebben tijdens mijn boekpresentatie. Zo wilde ik de kijker confronteren. De maskers zijn van papier maché gemaakt. Daarbij heb ik geprobeerd hun attitude en karakter zo goed mogelijk te vangen.


Maskers voor boekpresentatie Ik ben ben mijn muze door Loes Faber