[Beeldcolumn] Sue Doeksen

Gelukspasjes 2022 door Sue Doeksen

Beeldcolumn #09 Sue Doeksen

In deze beeldcolumn laten afwisselende illustratoren hun favoriete werk van eigen hand zien. Ze leggen uit waarom het werk veel voor hen betekent. Deze keer is Sue Doeksen aan het woord.

Een tijd terug kreeg ik een gelukspasje te zien dat ik voor iemand maakte toen ik ongeveer zes jaar oud was. De afgelopen twintig jaar maakte ik ze ‘officieel’ – voor al mijn vrienden en familie. Elk jaar krijgt een eigen thema en ontwerp. Ze schijnen echt te werken (gelukkig!). Sommige liefhebbers hebben zelfs een heel stapeltje in hun portemonnee. 

Dit jaar is het thema van de reeks ‘hang in there‘. We bevinden ons in een rusteloos tijdperk met veel onvoorspelbaarheden en zorgelijke ontwikkelingen – dichtbij en ver weg, persoonlijk en op wereldse schaal. Je kan je soms machteloos voelen, en daarom dacht ik dat een hart onder de riem voor goede moed zou zorgen. De ontvanger kan zelf de punaise in de kaart prikken, zodat deze bij hun eigen situatie past. 

Het kaartje is met de hand gezeefdrukt bij Kapitaal in Utrecht; altijd feest om daar te komen. 
In de gelukspassen van deze editie zit veel bloed, zweet en tranen – maar juist dat gaf me een groot gevoel van geluk. Om weer in een werkplaats aan de slag te gaan was daarnaast een mooie afwisseling met het bureauwerk in de studio.  


Voorgaande edities van de gelukspas