[educatie] Archief

De kunst van het prentenboeken maken

Topillustratoren delen in dit boek openhartig hun creatieve proces, inclusief uitdagingen, twijfels en waardevolle inzichten. Ze geven een kijkje achter de schermen van hun prentenboeken en tonen het complexe en tijdrovende werk dat hieraan voorafgaat.

Een inspirerende verzameling makers zijn in dit boek bijeengebracht door Sam McCullen van Picturebook Makers en dPICTUS. Met bijdragen van Jon Klassen, Kitty Crowther, Suzy Lee en anderen. Lees hier verder

Catch Of The Day 2050-campagne

Als overbevissing aanhoudt, zwemt er in 2050 meer zeeafval dan vis rond in de oceaan. Dit bewustzijn wil non-profitorganisatie Sea Shepherd vergroten. Daarom lanceerden ze hun unieke campagne Catch Of The Day 2050 en riepen hiervoor de hulp in van Illustration Design studenten van ArtEZ Zwolle en studenten van de Design Academy Eindhoven. 
Lees hier verder

© Ogilvy Social.Lab Amsterdam

Indonesië Getekend

De expositie Indonesië Getekend van Beeld en Geluid Den Haag schetst een uniek tijdsbeeld van de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog. Er zijn bijzondere prenten te zien die aantonen hoe er destijds werd gedacht over de onafhankelijkheidsstrijd, de oorlogshandelingen en de politieke situatie. Eerder besteedde de Illustratie Ambassade al aandacht aan dit onderwerp met de scriptie van Noor de Kort tijdens de expositie Politiek Getekend.
Lees hier verder

Beeld van de expositie Politiek Getekend

Illustratie in het wetenschappelijk onderwijs

Wetenschappelijk onderzoek naar illustraties in boeken, kranten en tijdschriften – voor kinderen en volwassenen – als boekenkunst en kunstenaarsboeken.
Lees hier verder

A review of History of Illustration

This long awaited volume is the first of its kind: a complete worldwide history of illustration. Prof. dr. Emilie Sitzia reviews this ambitious work.
Lees hier verder

Cover illustratie van History of Illustration

Het digitale potlood

Een illustrator kan omgeven zijn door tientallen illustratiespullen, zoals kwasten, verf, potloden, papiersoorten, stiften en inkt, maar kan tegelijkertijd alle materialen in een pennetje vasthouden binnen een tekenprogramma.

De Illustratie Ambassade licht enkele tabletprogramma’s uit die het downloaden waard zijn. In dit artikel zullen we vijf tekenprogramma’s voor de tablet bespreken en ze met potloden beoordelen. ✏️✏️✏️✏️✏️

Lees hier verder

Eugenie Boon

Reframing the reference frames of reference

‘Kunst is geven en nemen’ zegt Eugenie Boon. Ze gaat in haar werk op zoek naar complexe verhoudingen tussen de Curaçaose en de Nederlandse cultuur. Met haar eindproject, getiteld Reframing the Reference Frames of Reference won ze de HKU Award in de categorie Artistieke Prestatie. Lees hier verder