Educatie

Illustratie Ambassade – Expositie The Future of Fashion. Foto: Jurriaan Hoefsmit

De Illustratie Ambassade bundelt kennis over illustratie als kunst en vak. We geven informatie over illustratie in de wetenschap en het onderwijs.

Illustratie Ambassade – Expositie The Future of Fashion. Foto: Jurriaan Hoefsmit

Gazette du Bon Ton

A review of Gazette du Bon Ton; an expensive and exclusive magazine that (re)presented the pinnacle of French elegance, style, and taste. 
Lees hier verder

Wanderer’s Milk Can, Incense, and Chrysanthemum door Vy-Thúy Đặng, foto door Claudia Moraru

Afstudeerders 2022: keramiek

De zomer markeert de start van een spannende periode voor een nieuwe generatie beeldmakers. Na een intensieve periode van groei binnen de muren van de kunstacademie is het tijd voor de studenten om hun werk te presenteren aan de buitenwereld. In een serie artikelen lichten we een aantal opvallende afstudeerprojecten uit, en onderzoeken we hoe deze zich tot elkaar verhouden.
Lees hier verder

Mode et Bande Dessinée (2019)

A review of Mode et Bande Dessinée by Thierry Groensteen; a multifaceted panorama of the relationship between fashion and comics.
Read more here

Catch Of The Day 2050-campagne

Als overbevissing aanhoudt, zwemt er in 2050 meer zeeafval dan vis rond in de oceaan. Dit bewustzijn wil non-profitorganisatie Sea Shepherd vergroten. Daarom lanceerden ze hun unieke campagne Catch Of The Day 2050 en riepen hiervoor de hulp in van Illustration Design studenten van ArtEZ Zwolle en studenten van de Design Academy Eindhoven. 
Lees hier verder

© Ogilvy Social.Lab Amsterdam

Masha Krasnova–Shabaeva: Still on My Way to Somewhere

In een online symposium vertelt Masha Krasnova-Shabaeva over haar letterlijke en figuurlijke reis als illustrator. Ze verhuisde van Moskou naar Rotterdam en deze verandering was van grote invloed op haar leven en werk. Tegenwoordig combineert Masha commercieel werk met autonome projecten en haar docentschap aan de WdKA.
Bekijk hier de video

Masha Krasnova-Shabaeva on Instagram: “Happy holidays, everyone! С  наступающим!😊 Wishing you joy this holiday season … in 2022 | Instagram,  Happy holidays, Instagram photo
Illustratie door Masha Krasnova-Shabaeva