Educatie

De Illustratie Ambassade bundelt kennis over illustratie als kunst en vak. We geven informatie over illustratie in de wetenschap en het onderwijs.

Beeld van de expositie Politiek Getekend

Indonesië Getekend

De expositie Indonesië Getekend van Beeld en Geluid Den Haag schetst een uniek tijdsbeeld van de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog. Er zijn bijzondere prenten te zien die aantonen hoe er destijds werd gedacht over de onafhankelijkheidsstrijd, de oorlogshandelingen en de politieke situatie. Eerder besteedde de Illustratie Ambassade al aandacht aan dit onderwerp met de scriptie van Noor de Kort tijdens de expositie Politiek Getekend.
Lees hier verder

Cover illustratie van History of Illustration

A review of History of Illustration

This long awaited volume is the first of its kind: a complete worldwide history of illustration. Prof. dr. Emilie Sitzia reviews this ambitious work.
Lees hier verder

Catch Of The Day 2050-campagne

Als overbevissing aanhoudt, zwemt er in 2050 meer zeeafval dan vis rond in de oceaan. Dit bewustzijn wil non-profitorganisatie Sea Shepherd vergroten. Daarom lanceerden ze hun unieke campagne Catch Of The Day 2050 en riepen hiervoor de hulp in van Illustration Design studenten van ArtEZ Zwolle en studenten van de Design Academy Eindhoven. 
Lees hier verder

© Ogilvy Social.Lab Amsterdam

Masha Krasnova–Shabaeva: Still on My Way to Somewhere

In een online symposium vertelt Masha Krasnova-Shabaeva over haar letterlijke en figuurlijke reis als illustrator. Ze verhuisde van Moskou naar Rotterdam en deze verandering was van grote invloed op haar leven en werk. Tegenwoordig combineert Masha commercieel werk met autonome projecten en haar docentschap aan de WdKA.
Bekijk hier de video

Masha Krasnova-Shabaeva on Instagram: “Happy holidays, everyone! С  наступающим!😊 Wishing you joy this holiday season … in 2022 | Instagram,  Happy holidays, Instagram photo
Illustratie door Masha Krasnova-Shabaeva

Illustratie in het wetenschappelijk onderwijs

Wetenschappelijk onderzoek naar illustraties in boeken, kranten en tijdschriften – voor kinderen en volwassenen – als boekenkunst en kunstenaarsboeken.
Lees hier verder