EIF diversiteitsonderzoek

EIF diversiteitsonderzoek

Ondersteuning van inclusieve kansen voor illustratoren in heel Europa

© Tania Yakunova

Het European Illustrators Forum lanceert een enquête voor alle Europese illustratoren! Hoe kunnen de carrières van illustratoren het beste ondersteunt worden en hoe kan de illustratie-branche te goede groeien?

EIF voert een onderzoek uit om de kansen en uitdagingen binnen de hedendaagse illustratiesector, in verschillende landen in Europa, beter te begrijpen en in kaart te brengen. Ze willen met name de diversiteit van de groep illustratieprofessionals kennen, financiële inkomensverschillen tussen de verschillende landen bekijken en begrijpen hoe ondervertegenwoordigde minderheidsgroepen binnen de illustratie-industrie het beste verdedigd kunnen worden.

Enquêteresultaten zullen statistische gegevens opleveren die door het EIF worden gebruikt om hun prioriteiten vast te stellen en belangrijk bewijs leveren voor regeringsoverleg. De resultaten zullen het EIF ook helpen initiatieven te ontwikkelen die een breder scala aan illustratoren ondersteunen bij het opbouwen van een succesvolle, duurzame carrière.

EIF vraagt alle Europese illustratoren om deze korte enquête in te vullen en te delen met hun netwerk! Alle reacties blijven anoniem en vertrouwelijk.
Klik hier om de enquête in te vullen (Engels, duur 5 – 10 minuten)