[expositie] Amsterdam Art Week 2022

Amsterdam Art Week 2022

11 mei 2022

Amsterdam Art Week | DAMN° Magazine

Van 11 tot en met 15 mei vindt de tiende editie van Amsterdam Art Week plaats. Door de hele stad zijn er meer dan vijftig kunstinstituties – waaronder toonaangevende musea, galeries en residentieplekken – openbaar toegankelijk voor het publiek. Onderdeel van het programma zijn meerdere evenementen en tentoonstellingen op het gebied van illustratie, tekenkunst en grafische technieken. De Illustratie Ambassade heeft een selectie van deze activiteiten verzameld in een veelzijdig overzicht.  


Tolerance Test bij Nieuw Dakota  
Ms. van Riemsdijkweg 41b, Amsterdam 

In Tolerance Test maak je kennis met de betoverende mens- en dierfiguren van kunstenaar Charlotte Schleiffert. In de tentoonstelling staan de tekeningen van deze figuren opgesteld in een cirkel en worden met behulp van gesproken tekst en verlichting tot leven gebracht. 

Lees hier verder 


Unfamiliar Passions bij galerie Fleur & Wouter 
Van Ostadestraat 43a, Amsterdam 

Galerie Fleur & Wouter presenteert tijdens de duo-expositie Unfamiliar Passions het werk van de Britse Leo Mahrer en de Nederlandse Mai van Oers. De kunstenaars, zeer verschillend in achtergrond en leeftijd, vinden een gemeenschappelijke interesse in legendes, volksverhalen en (kunst)geschiedenis. 

Lees hier verder 


Mirrored Landscape bij galerie Onrust 
Planciusstraat 7, Amsterdam 

In de tentoonstelling Mirrored Landscape is het werk van Emma Talbot te zien. Met haar tekeningen, schilderingen en sculpturen onderzoekt ze het menselijk bestaan als een droomachtige, soms beklemmende ervaring ergens tussen het bewuste en het onderbewuste, het alledaagse en het mythische. 

Lees hier verder 


We just want to be closer bij ABN AMRO Kunstruimte 
Gustav Mahlerlaan 10, Amsterdam 

We just want to be closer laat werk zien van twee Zuid-Afrikaanse kunstenaars uit verschillende generaties: Singarum Jeevaruthnam Moodley en Neo Image Matloga. De tentoonstelling toont een fascinerend gelaagd verhaal over vrijheid en zelfbeschikking. 

Lees hier verder 


Open Studio Presentation bij Thami Mnyele Foundation 
Bellamystraat 21D, Amsterdam 
14 mei 2022, 13:00—15:00 

Presentatie over de kunstenaarsresidentie van de Thami Mnyele Foundation en een artist talk met Thami Mnyele Foundation-collega Richard Kofi, die vorig jaar in het residency programma zat. 

Lees hier verder