[expositie] Boekentips #2

Boekentips #2

13 mei 2022

Illustratoren en kunstenaars publiceren aanhoudend de prachtigste boeken, magazines en andere soorten uitgaves. In de rubriek ‘boekentips’ brengen we graag een verzameling van deze recente titels onder de aandacht.


Counterpoint Magazine Subscription | Buy at Newsstand.co.uk | Free Postage
Cover van Counterpoint: The Love Issue

Counterpoint Magazine 

Counterpoint is een onafhankelijk en gerisoprint tijdschrift met originele teksten en geweldige illustraties. Elk nummer heeft een ander, uniek thema en zit boordevol geestige artikelen en originele kunstwerken. De nieuwste uitgave staat volledig in het teken van de liefde en is gevuld met prachtige teksten, rapportages en illustraties over relaties, romantiek, verkenning, vriendschap, snoep en seks. Van instructies om het meest betoverende liefdeslied te schrijven tot een artikel over de geheimen van zelfacceptatie; deze editie wil je niet missen.

Bestel hier de publicatie 

Jířa door Lucie Lučanská

Jířa

De vrolijke, gerisoprinte publicatie Jířa vertelt over een dag uit het leven van een eigenzinnig meisje. Tijdens het avontuur stuit Jířa op vreemde buurtbewoners, ontdekt ze de mooiste sneakers en bereid ze zich voor op een onvergetelijke date. Het verhaal wordt in stevige lijnen en met een flinke dosis humor verbeeldt door de Tsjechische illustrator Lucie Lučanská. De bijzondere publicatie is geprint bij de onafhankelijke uitgever Terry Bleu in Amsterdam.  

Bestel hier de publicatie

Boekhandel Derijks | Alles leeft, Christian Borstlap
Alles Leeft door Christian Borstlap

Alles Leeft

In het boek Alles Leeft door illustrator en ontwerper Christian Borstlap kom je de vreemdste wezens tegen. Al het harige, gladde, gevederde leven in dit boek kruipt, eet, gromt en vliegt erop los. Je hebt groot leven, klein leven en onzichtbaar leven. En je hebt zelfs leven dat 500 jaar oud kan worden. 
De publicatie is gevuld met weelderige platen om in te verdwalen. De illustraties worden vergezeld door grappige stukjes tekst die de lezer bevragen: wat betekent het nou eigenlijk om te leven? 

Bestel hier de publicatie

This Is Where You Can Find Me door Rotterdam Illustrators

This Is Where You Can Find Me

Het digitale platform Rotterdam Illustrators komt met hun eerste gezamenlijke publicatie. In This Is Where You Can Find Me nodigen veertien Rotterdamse illustratoren de lezer uit voor een reis door de meest populaire en onontdekte gebieden van de stad. Het resultaat is een kleurrijke verzameling eigenzinnige creaties van de illustratoren. Ze brengen een hulde aan de stad en gaan in op de kracht die illustratie heeft in het blootleggen van herinneringen, emoties en het samenbrengen van gemeenschappen.

Bestel hier de publicatie

Mamamorfose door Renske de Greef - Managementboek.nl
Mamamorfose door Renske de Greef

Mamamorfose  

De graphic novel Mamamorfose vertelt het autobiografisch verhaal van columnist en cartoonist Renske de Greef. In het boek vertelt ze op geestige wijze over moederschap en identiteit. Ze noemt het een coming-of-moederschapsboek over het verschil tussen verwachting en werkelijkheid, met tekeningen van een chaotisch kraambed tot diagrammen over ongevraagd advies. Het verhaal is zowel persoonlijk, humoristisch als goudeerlijk, maar bovenal zeer herkenbaar voor (aankomende) ouders.  

Bestel hier de publicatie 

Shop — FUKT Magazine
FUKT magazine

FUKT magazine

FUKT is een internationaal blad voor hedendaagse tekenkunst afkomstig uit Berlijn. Het magazine is prachtig ontworpen met veel beeld, interviews en essays door boeiende auteurs. 
In de nieuwste en twintigste editie van FUKT onderzoeken en vieren tekenaars het menselijk gelaat. Binnen het magazine ontdek je een breed scala aan perspectieven en invalshoeken: van gezichtsblindheid en -herkenning tot een unieke kijk op portretten. 

Bestel hier de publicatie

Donnie op de Kermis door Lisa Maschhaupt en Saša Ostoja

Donnie op de Kermis

Donnie gaat samen met zijn moeders in zijn allermooiste jurk naar de kermis. Hij bezoekt alle attracties en valt in de prijzen! Het verhaal, geschreven door creatief ondernemer Lisa Maschhaupt, wordt in kleurrijke illustraties tot leven gebracht door kunstenaar Saša Ostoja. Naast spannend prentenboek kan Donnie op de Kermis gebruikt worden als gespreksstarter tussen voorlezer en kind over kansenongelijkheid en het belang van delen.  

Bestel hier de publicatie

Het begint met een droom, Babs Gons | 9789025775568 | Boek - bruna.nl
Het Begint met een Droom door Babs Gons en Femme ter Haar

Het Begint met een Droom  

Het Begint met een Droom is een inspirerend en informatief boek waarin toegankelijk over de levens van twintig heldinnen uit de Nederlandse geschiedenis wordt verteld. De vrouwen die de lezer in het boek volgt durfden te dromen, hielden vol toen het tegenzat en maakten onze wereld een stukje beter. In woorden van Babs Gons en tekeningen van Femme ter Haar vertelt het boek de verhalen van heldinnen die het Nederlands Koninkrijk kleur gaven.  

Bestel hier de publicatie