[expositie] Boekentips #5

Boekentips #5

12 januari 2024

Illustratoren en kunstenaars publiceren aanhoudend de prachtigste boeken, magazines en andere soorten uitgaves. In de rubriek ‘boekentips’ brengen we graag een verzameling van deze recente titels onder de aandacht. Deze keer delen we een selectie kalenders om het jaar beeldrijk mee te beginnen.

Bebe Books x PrintRoom 2024 Calendar

Kunstcollectief Bebe Books uit Gent geeft jaarlijks een riso-geprinte kalender uit over lichamelijk genot. De kalender van dit jaar is geïllustreerd door Masha Krasnova-Shabaeva. Met sierlijke lijnen tekent ze figuren die hun lichaam liefhebben. In de dromerige beelden wordt er onder andere gespeeld met bondage, een gimp masker en verschillende seksspeeltjes. Naast dat de kalender een praktisch overzicht geeft van het jaar, helpt het onthouden om verlangens van je lichaam te erkennen.

Bestel hier de publicatie of koop de kalendar bij de PrintRoom in Rotterdam

Huis van Betekenis ‘Beestenboel’ verjaardagskalender

De tekenaars van Het Huis van Betekenis uit Utrecht hebben samen een ‘Beestenboel’ verjaardagskalender gemaakt. Het is een vrolijke riso-geprinte kalender met een heleboel feestbeesten. De illustraties zijn een eclectische mix van tekenstijlen, kleuren en diersoorten. Een gezellige beestenbende die ervoor zorgt dat je geen verjaardag meer vergeet. 

Bestel hier de publicatie

Verjaardagskalender ZIT!

Deze lieve kalender is uitgegeven door de Arnhemse uitgeverij Loopvis en geïllustreerd door Hilal Uzuner en Janice Laryea. In de kalender staan tekeningen van dieren en stoelen. De dieren staan op stoelen, eronder, ertussen en ernaast. Van de stoel waar een varken bovenop ligt is nog maar weinig over.  

Bestel hier de publicatie

Brutes in Lego – Birthday Calendar

Deze kalender bestaat al iets langer dan de andere kalenders uit dit lijstje, maar is nog steeds te koop! De riso-geprinte kalender is gemaakt door Toon Welling en zijn kinderen Felix en Elsa. Met z’n drieën bouwen ze met grijze LEGO-blokken kleine brutalistische gebouwen. De foto’s van deze bouwsels zijn speels en streng tegelijkertijd.

Bestel hier de publicatie

David Shrigley 2024 Calendar

In deze kalender staan twaalf kleurrijke illustraties met tekst. David Shrigley maakt met acrylverf spontane beelden over angst, voornemens, het absurde en advies. Zo raadt David je af om korte broeken te dragen wanneer het winter is, je komt erachter wie er aan het kraaien was en er is een enge muis. 

Bestel hier de publicatie

Verjaardagskalender riso insecten

Ellis Tolsma heeft een verjaardagskalender gemaakt met illustraties van felgekleurde insecten. Deze levendige kalender is riso-geprint en handgebonden. De insecten van Ellis bestaan uit verschillende lagen die over elkaar heen lijken te krioelen. Of is het dansen?

Bestel hier de publicatie