[expositie] Home, A Sense of Belonging – Pers

Praktische informatie: Home, A Sense of Belonging

Datum: 12 april t/m 26 mei 2024
Opening: 11 april (op uitnodiging)
Openingstijden: donderdag t/m zondag – 12.00 uur -17.30 uur
Locatie:
Meterhuis van Westergas
Adres: Pazzanistraat 6, 1014 DB Amsterdam 
Entree: Gratis
Taal: De expositie is in het Nederlands en Engels

De Illustratie Ambassade presenteert “Home, A Sense of Belonging”, waarin het creatieve en grenzeloze gebied van illustratie en animatie samenkomen. Met gastcurator Yvonne van Ulden, een expert op het gebied van animatie, biedt de Illustratie Ambassade een podium aan interdisciplinaire makers. Terwijl animatoren doorgaans werken met beeldsequenties, communiceert de illustrator meestal met slechts één beeld. In deze manifestatie komen beide disciplines samen.

De expositie omvat werken van Douwe Dijkstra, Loulou Joao, Bouba Dola, Min Lui, Loreta Isac, Jasper Rietman, Ces Davolio, Jasmijn Visser en anderen. 

OVER DE ILLUSTRATIE AMBASSADE
De Illustratie Ambassade is het (digitale) platform dat de zichtbaarheid vergroot van de veelzijdigheid van illustratie – zowel als beroep als kunstvorm. De Ambassade zet zich in voor Nederlandse makers in het (inter)nationale speelveld door het ondersteunen en stimuleren van talent. Middels exposities, evenementen en educatie toont zij de impact en kracht van een unieke, inhoudelijke en toegankelijke beeldcultuur en betrekt hiermee de kijker.
Vanuit een initiatief van de Fiep Westendorp Foundation en in samenwerking met de Stichting Illustratie Biënnale Nederland is de Illustratie Ambassade medio 2020 gelanceerd. Hiermee is een nieuw duurzaam platform opgericht dat een bron van historische kennis wil zijn, maar ook ruim aandacht besteedt aan hedendaags werk. De Illustratie Ambassade wordt gesteund door de Fiep Westendorp Foundation, Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Pictoright en werkt samen met organisaties in het werkveld zoals de BNO, het European Illustrators Forum en Pictoright.

In het kort: De Illustratie Ambassade is een plek waar de kracht van beeldtaal centraal staat. Ze biedt een platform gewijd aan de kunst van illustratie en graphic art, met speciale aandacht voor expositie, participatie en educatie voor zowel de maker als de toeschouwer.


ZIE OOK
www.illustratieambassade.nl

Socials: Instagram


CONTACT

informatie@illustratieambassade.nl

Contact pers: Sharon Ullers, PR Illustratie Ambassade 06.44.29.65.20 / sharon.ullers@illustratieambassade.nl 

Read this page in English? Please click here