[expositie] Meesterbrein #1: De Archipel van Ludwig Volbeda

Meesterbrein #1: De Archipel van Ludwig Volbeda

2 t/m 20 oktober 2021

Openingtijden Woensdag t/m zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur.
Adres Illustratie Ambassade. Meterhuis, Pazzanistraat 6, Amsterdam.

Van 2 tot en met 20 oktober 2021 exposeert Ludwig Volbeda zijn persoonlijke werk in de expositie locatie van de Illustratie Ambassade in Westergas.

Bekijk in het Meterhuis het werk van Ludwig op verschillende manieren. Blader door zijn schetsboeken, bestudeer de levensgrote mindmap die speciaal voor deze tentoonstelling is samengesteld of blader door facsimiles. Daarnaast kun je duiken in de geïllustreerde eilandengroep van Volbeda, waarvan er iedere dag een los eilandje te koop is!
Deze solo-expositie geeft een unieke kans om het werk van Ludwig Volbeda van heel dichtbij te bekijken en zo een idee te krijgen van het meesterbrein achter de illustraties.

Programmering Meterhuis

1 t/m 20 oktober 2021 – Expositie Penselen in de ruimte
2 t/m 20 oktober 2021 – De archipel van Ludwig Volbeda
2 oktober, 15.00 uur – Opening ‘De archipel van Ludwig Volbeda’


Over Ludwig Volbeda

Ludwig Volbeda (1990) is een Nederlandse illustrator, striptekenaar en beeldend kunstenaar. Hij studeerde illustratie aan de kunstacademie Sint Joost in Breda. Momenteel woont en werkt hij in Amsterdam, waar hij werkt aan kinderboeken en autonoom werk. Ludwig heeft al op 31-jarige leeftijd de Fiep Westendorp Stimuleringsprijs, de Zilveren (Hele verhalen voor een halve soldaat) én Gouden Penseel (Fabeldieren), Grand Prix van de Biennial of Illustrations Bratislava (De vogels) en de Woutertje Pieterse Prijs (Hele verhalen voor een halve soldaat) achter zijn naam staan. Het liefst vult Ludwig zijn muren en schetsboeken met kleine briefjes, tekeningen, schetsen en cartoons. Verder haalt hij inspiratie uit literatuur, geschiedenis, landschappen, fotografie, poëzie, scheikunde en strips.