[expositie] Meesterbrein #2: Het Kleurenpalet van Hedy Tjin

Meesterbrein #2: Het Kleurenpalet van Hedy Tjin

5 t/m 23 oktober 2022

Openingtijden Woensdag t/m zondag van 12.00 uur tot 18.00 uur.
Adres Illustratie Ambassade. Meterhuis, Pazzanistraat 6, Amsterdam.

Illustratie Ambassade – Expositie Hedy Tjin. Foto: Jurriaan Hoefsmit


Hedy Tjin schetst eigen werelden in een helder kleurenpalet. Elke kleurkeuze maakt ze op basis van haar gevoel. In stift, textiel of op de muur ontstaan zo verassende combinaties met een enorme zeggingskracht.

Ontdek van 5 tot en met 23 oktober 2022 het meesterbrein van Hedy Tjin in deze unieke solo-expositie in het Meterhuis op de Westergas. Tijdens de tentoonstelling bewonder je onder andere haar kenmerkende muurschilderingen en textiele kunstwerken. Daarnaast krijg je alle tekeningen uit haar prijswinnende boeken Op de Rug van Bigi Kayman en Lennox & de Gouden Sikkel te zien en kun je zelf aan de slag! 


Over Hedy Tjin

Hedy Tjin is een illustrator en ontwerper uit Amsterdam. Ze staat bekend om haar diverse uitdrukkingen zoals muurschilderingen, textiel, kinderboeken en redactionele illustraties. Maar ongeacht de vorm, haar werk blijft altijd herkenbaar door het krachtige kleurgebruik en de maatschappelijke onderwerpkeuze. Met haar illustraties laat Tjin het publiek op een toegankelijke manier kennismaken met complexe onderwerpen.


Programma Meterhuis

5 oktober 2022, 16:00 – 18:00 — Opening expositie
5 t/m 23 oktober 2022 — Exposities ‘Het Kleurenpalet van Hedy Tjin’ & ‘Zilveren Penseelwinnaars 2022’


Illustratie Ambassade – Expositie Hedy Tjin. Foto: Jurriaan Hoefsmit


Zilveren Penseel winnaars 2022

Dit jaar won Hedy Tjin tweemaal een Zilveren Penseel voor haar boeken Op de Rug van Bigi Kayman en Lennox & de Gouden Sikkel (in samenwerking met Brian Elstak). In de expositie zijn naast de werken van Hedy verschillende afdrukken van de andere Zilveren Penseelwinnaars van 2022 te zien.
Lees hier verder


Illustratie Ambassade – Expositie Hedy Tjin. Foto: Jurriaan Hoefsmit