[expositie] Politiek Getekend

Expositie Politiek Getekend

12 t/m 27 maart, 2022 

De aanhoudende vluchtelingencrisis, klimaatproblematiek, een eindeloze formatie, de toeslagenaffaire, natuurlijk corona en recent de oorlog in Oekraïne: we leven in bewogen tijden. Daarom staat de Illustratie Ambassade in maart 2022 in het teken van politieke cartoons en redactionele illustraties. Met ons programma besteden we aandacht aan de genomineerden van de Inktspotprijs 2021, de historie van spotprenten en de Risoprinter als onderdeel van een activistische DIY-beweging.

Openingstijden woensdag t/m zondag van 12.00 uur tot 18.00 uur.
Adres Illustratie Ambassade. Meterhuis, Pazzanistraat 6, Amsterdam.

Agenda
16 maart – Getekende Verslaggeving
12 t/m 27 maart – Inktspotprijs
19 en 20 maart – Vers van de Pers
12 t/m 27 maart – Historisch Perspectief


Getekende verslaggeving

16 maart, 2022 vanaf 20.00 uur

In het kader van de expositie Politiek Getekend doet illustrator Trik met een team van Inktspot-cartoonisten live verslag van het nieuws omtrent de gemeenteraadsverkiezingen. Via groot scherm wordt het nieuws gevolgd, waarop in tekeningen ter plekke wordt gereageerd. Bezoekers zijn van harte welkom om hier getuigen van te zijn.
Lees hier verder

De aanwezige tekenaars zijn Eliane Gerrits, Menah Wellen, Bas van der Schot, TRIK, Maarten Wolterink en Tjeerd Royaards.
Bezoekers zijn welkom vanaf 20.00 uur. De tekenaars starten om 20.30 uur.


Oproep beeld: oorlog in Oekraïne

De Illustratie Ambassade wil extra aandacht besteden aan de oorlog in Oekraïne. Daarom roepen we illustratoren, cartoonisten en ontwerpers op hun recente beelden, gemaakt naar aanleiding van de oorlog, in te zenden. Het verzamelde werk wordt geprojecteerd als onderdeel van de expositie Politiek Getekend.
Mail ons op communicatie@illustratieambassade.nlInktspotprijs

12 t/m 27 maart, 2022

De Inktspotprijs is dé onderscheiding voor de beste politieke tekening van het parlementaire jaar. Organisator Stichting Pers en Prent ontving deze editie maar liefst 135 inzendingen, waaruit ten slotte een winnaar werd gekozen. Een selectie van de meest rake, bijtende en verrassende tekeningen is van 12 t/m 27 maart 2022 te zien tijdens de expositie Politiek Getekend van de Illustratie Ambassade in het Meterhuis, Amsterdam.  

Deelnemende tekenaars zijn winnaar Kamagurka, Ad Kolkman, Arend van Dam, Argus, Bart van Leeuwen, Bas van der Schot, Blommestijn, Cortés, Djanko, Eliane Gerrits, Emanuele Del Rosso, Farhad, Gerrit de Jager, Gezienus, Gijs Kast, Gorilla, Hajo, Hein de Kort, Jean Gouders, Jesse van Muylwijck, Jip van den Toorn, Joep Bertrams, Jos Collignon, Kamagurka, Kik, Kurf, Len Munnik, Maarten Wolterink, Marc-Jan Janssen, marijn, Max Kisman, Mirjam Vissers, Niels Bongers, Paul Kusters, Pejo, Peter de Wit, Pieter Geenen, Pluis, René van Asselt, RGvT, Siegfried Woldhek, Tjeerd Royaards, Tom, TRIK, Vonk, Willeke Brouwer. 


Vers van de pers

19 en 20 maart, 2022

In samenwerking met Wobby.club organiseert de Illustratie Ambassade een tweedaagse werkperiode waarin vier illustratoren door middel van de Risoprinter beeld zullen geven aan de actualiteiten van de dag. Het resultaat is te bekijken tijdens de expositie.
Lees hier verderHet andere perspectief

12 t/m 27 maart, 2022

Als onderdeel van de expositie in het Meterhuis besteden we aandacht aan historische tekeningen die het gepolariseerde debat omtrent militaire acties verbeelden.
Lees hier verder