[expositie] Vers van de pers

Vers van de pers

19 en 20 maart, 2022


© Studio Ski

In samenwerking met Wobby.club organiseert de Illustratie Ambassade op 19 en 20 maart 2022 een werkperiode waarbij vier illustratoren door middel van de Risoprinter beeld geven aan de actualiteiten van de dag. Het resultaat van de middagen is te bekijken tijdens de expositie Politiek Getekend.

De deelnemende illustratoren zijn Sanne Boekel, Nastia Cistakova, Saskia Janssen van Studio Ski en Bob Mollema. Alle vier hebben ze het talent om op snelle en doeltreffende wijze illustraties op te bouwen en zo beeld te geven aan hun en andermans stem. Onder leiding van ‘chef Wobby’ Marjolein Schalk illustreren de tekenaars het allernieuwste nieuws met behulp van de Risoprinter — bij uitstek hét medium voor anarchistische en activistische uitingen waarmee kunstenaars op de worstelingen van hun tijd reageren.


© Sanne Boekel

Sanne Boekel

Sanne is illustrator en zeefdrukker gevestigd in Groningen. Ze zoekt naar verhalen binnen de absurditeit van het moderne leven en vertaalt deze naar kleurrijke en grafische prints. Haar tekeningen zijn speels, activistisch en onverwachts grappig.


Nastia Cistakova

Nastia is kunstenaar, illustrator en self-proclaimed ‘aardappelfanaat’. Ze uit zich in een oneindige diversiteit aan vormen; van installaties, performances en video’s tot computerspellen. Maar haar absurdistische en begoochelende handtekening is altijd aanwezig.


Saskia Janssen

Saskia is het gezicht achter Studio Ski. Ze creëert platen vol eigenzinnige mensfiguren en flauwe grapjes. Saskia illustreerde hiervoor al voor de Volkskrant, De Morgen en Runners World Magazine.


Bob Mollema

Bob is werkzaam als illustrator, kunstenaar en muzikant. Hij werkt doorgaans aan grote projecten waarbij de mensheid, absurditeit, verlangen en oneerlijkheid centraal staan. Deze elementen worden door hem gevormd tot een unieke mix, met als resultaat humoristische beelden die de kijker aanzetten tot nadenken.


© Bob Mollema