Expositie

Untitled, © Estate of Jo Brocklehurst

De Illustratie Ambassade presenteert een uitgebreid overzicht van exposities, publicaties, bijzondere projecten en lezingen. Live én online.

Illustratie Biënnale

De Illustratie Biënnale is in het weekend van zaterdag 10 en zondag 11 juni 2023 terug in de Schuur in Haarlem. Op 10 juni vindt het zaalprogramma plaats, met een denderende line-up vol inspirerende sprekers. En het gehele weekend is de expositie te bekijken. Wees erbij en bestel nu je tickets!
Lees hier verder


Untitled, © Estate of Jo Brocklehurst

Baanbrekers

Van 5 oktober t/m 10 december 2023 organiseert de Illustratie Ambassade de tentoonstelling Baanbrekers in het Meterhuis op de Westergas in Amsterdam. De tentoonstelling richt zich op een uitzonderlijke generatie vrouwelijke illustratoren uit het begin van de 20e eeuw.
Lees hier verder


Piet Paris bij Museum JAN

In de tentoonstelling Piet Paris e.a. – Illustraties, glaskunst, mode, van 8 maart t/m 18 juni 2023 te zien in Museum JAN, wordt werk van mode-illustrator Piet Paris getoond. Piet Paris reflecteert met nieuw werk op de unieke glaskunstcollectie van Museum JAN en plaatst zijn tekeningen in dialoog met modedesigns van toonaangevende modeontwerpers. Glas, tekeningen en mode worden naast elkaar getoond en laten de basisbeginselen zien achter elke tekening van Piet Paris: vorm, kleur en symmetrie.
Beluister hier de Potloodcast met Piet Paris


Thé Tjong-Khing: 90 jaar jong

Bekijk t/m 10 september 2023 de brede overzichtstentoonstelling met het werk van Thé Tjong-Khing bij Verwey Museum in Haarlem. Er is aandacht voor het maakproces van de strip, en de grote invloed van de cinema op zijn werk. En natuurlijk zijn er ook de bekende kinderboekenillustraties, vaak originele tekeningen en niet eerder geëxposeerd werk.
Lees hier verder


Tekentuin

Dompel jezelf onder in een weekend vol kunst tijdens kunstfestival Tekentuin op zaterdag 24 en zondag 25 juni 2023! Ontdek een uitgebreid programma vol kunst, workshops en performances in en rondom de prachtige kunstenaarstuinen van Drawing Centre Diepenheim. Samen met kunstenaars ontdek je nieuwe mogelijkheden binnen de tekenkunst.
Lees hier verder


Existence in Paint

Existence in Paint, van 3 juni t/m 9 juli 2023 te zien bij de Vishal in Haarlem, toont werk van Jaqueline Peeters, Manel Esparbe i Gasca en (curator) Corinne Bonsma. Samen volgden ze in de jaren ’80 een residentie bij De Ateliers, destijds gevestigd in Haarlem. Hun werk kent een overeenkomst in het gebruik van narratief door de toepassing van tekstuele elementen.
Lees hier verder


Tekenkunst

In de tentoonstelling Tekenkunst, van 18 maart t/m 11 juni te zien in Museum Rembrandthuis, ontdek je de tekeningen van o.a. Rembrandt, Bol en Maes uit The Peck Collection. Je komt haast niet dichter bij een kunstenaar dan door zijn tekeningen. Anders dan schilderijen en etsen, vertellen tekeningen namelijk nóg meer over de werkwijze. Je kunt de hand van de kunstenaar volgen langs de tekenlijnen – of het nu gaat om een snelle schets of om een nauwkeurig uitgewerkt kunstwerk.
Lees hier verder