Expositie

Reizende expositie Penselen in de Ruimte in Bibliotheek Neude in Utrecht. Op dit moment nog tot eind februari te zien in het Cultuurgebouw van Hoofddorp en van 7 maart t/m 11 april in de bibliotheek van Wijchen.

De Illustratie Ambassade presenteert een uitgebreid overzicht van exposities, publicaties, bijzondere projecten en lezingen. Live én online.

Dark Uncles

Van 16 juni t/m 30 juli 2022 is bij galerie Madé van Krimpen het werk te zien van Belgische kunstenaar Klaas Rommelaere. Het werk maakt deel uit van een doorlopende reeks handgestikte wandtapijten en tactiele sculpturen, geïnspireerd op een mix van cultfilms en persoonlijke herinneringen.
Lees hier verder

Schurend Paradijs

In de tentoonstelling ‘Schurend Paradijs’, te zien van 5 februari t/m 14 oktober 2022, reflecteren 24 kunstenaars in schilderijen — en speciaal voor de tentoonstelling gemaakte — installaties op het utopische ideaal van een maakbare wereld. Hoe ziet het paradijs er vandaag de dag uit? Voor het eerst is er een tweede tentoonstellingsruimte: de Elleboogkerk, op loopafstand van Kunsthal KAdE.
Lees hier verder

Kara Walker bij De Pont

Kara Walker (1969, USA) opent in de tentoonstelling A Black Hole Is Everything a Star Longs to Be haar privéarchief met ruim 650 tekeningen die ze de afgelopen achtentwintig jaar zorgvuldig voor de buitenwereld verborgen heeft gehouden. De Pont presenteert deze onbekende schatten samen met gloednieuwe werken en een reeks animatiefilms in Walkers eerste grote solotentoonstelling in Nederland. De expositie is te zien van 19 februari t/m 24 juli 2022.
Lees hier verder

Boekentips #3

Illustratoren en kunstenaars publiceren aanhoudend de prachtigste boeken, magazines en andere soorten uitgaves. In de rubriek boekentips brengen we graag een verzameling recente titels onder de aandacht.
Lees hier verder

Dit Is een Dictatuur door Equipo Plantel en Mike Casal

Annemarie van Haeringen bij Allard Pierson

Duik in de wereld van Beer is op vlinderKleine Ezel en Olifantje en bewonder de originele illustraties van één van de meest bekroonde Nederlandse illustratoren: Annemarie van Haeringen. Het Allard Pierson toont een thematische selectie van haar tekeningen, die zich kenmerken door een heel eigen gevoel voor kleur, lijn, compositie en expressie en geliefd zijn bij kinderen én hun (groot)ouders.  De expositie is te zien van 3 juni t/m 25 september 2022.
Lees hier verder

Cover voor ELLE Decoration door Leonie Bos