Expositie

Illustratie Ambassade – Expositie The Future of Fashion. Foto: Jurriaan Hoefsmit

De Illustratie Ambassade presenteert een uitgebreid overzicht van exposities, publicaties, bijzondere projecten en lezingen. Live én online.

The Future of Fashion

De Illustratie Ambassade organiseert vanaf 28 oktober de expositie ‘The Future of Fashion’ in het Meterhuis op de Westergas. De tentoonstelling toont aan hoe makers tegenwicht bieden aan de destructieve mode industrie door middel van kunst.
Lees hier verder

Illustratie Ambassade – The Future of Fashion. Foto: Jurriaan Hoefsmit

Betekenis geven aan hergebruik

In het kader van de expositie ‘The Future of Fashion’, van de Illustratie Ambassade in samenwerking met OSCAM, ging Lipika Bansal in gesprek met de kunstenaars van de expositie. Hoe verhouden zij zich tot de huidige mode-industrie? En hoe passen ze deze visie toe op hun werk?
Lees hier verder

Illustratie Ambassade – Performance Jan van Esch. Foto: Jurriaan Hoefsmit

Clara & Onderkruipsels

Clara de neushoorn is enorm groot en massief, terwijl sommige Onderkruipsels juist waanzinnig klein zijn. Toch hebben ze van alles gemeen: in de loop van tijd is onze kennis en kijk op deze dieren compleet veranderd. In meer dan 200 schilderijen, beelden, prenten, penningen, klokken en tekeningen zie je hoe mensen zich over hen verwonderen en kunstenaars en wetenschappers gefascineerd raken door dieren.
Lees hier verder

Beating Around the Bush #7

Van 23 januari 2022 t/m 8 januari 2023 zijn bij het Bonnefantenmuseum vier solopresentaties te zien van Hadassah Emmerich, Fons Haagmans, Rik Meijers and Marleen Rothaus. Binnen de expositie Beating Around the Bush #7: False Flat worden de grenzen van het schilderen verkent.
Lees hier verder

Grafixx 2022

Grafixx strijkt van 25 t/m 27 november voor de tiende keer neer in De Studio! Maak je klaar voor aan een passend feestbanket van illustratie, grafiek en beeldverhaal. Een zorgvuldig samengestelde keur aan kunstenaars uit de vier windstreken komt je inspireren met live performances, lezingen en tentoonstellingen, workshops om je handen bij vuil te maken en projecties voor jong en oud.
Lees hier verder

Drawing Zines

Drawing Centre Diepenheim presenteert van 12 november 2022 t/m 29 januari 2023 de expositie ‘Drawing Zines’. De expositie toont door kunstenaars in eigen beheer uitgegeven getekende zines.
Lees hier verder

Nicole Eisenman

Van 12 november 2022 t/m 12 februari 2023 is de tentoonstelling ‘Nicole Eisenman & de Modernen’ te zien bij het Kunstmuseum Den Haag. Bekijk de weerbarstige, maatschappijkritische en humoristische verbeeldingen verbeeldingen van een eigenzinnige schilder.
Lees hier verder

Boekentips #3

Illustratoren en kunstenaars publiceren aanhoudend de prachtigste boeken, magazines en andere soorten uitgaves. In de rubriek boekentips brengen we graag een verzameling recente titels onder de aandacht.
Lees hier verder

Dit Is een Dictatuur door Equipo Plantel en Mike Casal