Expositie

De Illustratie Ambassade presenteert een uitgebreid overzicht van exposities, publicaties, bijzondere projecten en lezingen.

Home, A Sense of Belonging

In deze nieuwe expositie komt het creatieve en grenzeloze gebied van illustratie en animatie samen. Met gastcurator Yvonne van Ulden, een expert op het gebied van animatie, biedt de Illustratie Ambassade een podium aan interdisciplinaire makers.
Lees hier verder

Stripdagen Haarlem X 37PK: Chris Ware, Thinking Inside the Box

De Stripdagen Haarlem en 37PK presenteren ‘Chris Ware: Thinking Inside the Box’. Deze overzichtstentoonstelling van momenteel de belangrijkste stripauteur en cartoonist van de VS is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Chris Ware zelf en laat de volledige rijkdom van zijn oeuvre zien. De Stripdagen in Haarlem zijn 1 en 2 juni en de expositie van Chris Ware is nog te zien van 31 mei t/m 7 juli!
Lees hier verder

Best of Kaboom

Dit jaar met het thema ‘Home’. In het kader van expositie Home, A Sense of Belonging is er op 28 april een speciale Best Of Kaboom in het Ketelhuis Lees hier verder

Welcome Home & Happy Birthday

In februari lieten zeven animatoren zien wat ze in huis hadden tijdens een voorproefje van het Kaboom Animation Festival. Het half uur durende programma bestond uit een diverse selectie aan experimentele shorts van Nederlandse bodem. Allemaal in het teken van ‘Welcome Home’. Lees hier verder

Uitgave Blikverruimers

Om het belang van de verbeelding van activisme in de huidige tijd te plaatsen tonen hedendaagse illustratoren nieuw werk geïnspireerd op thema’s die de baanbrekers eerder aan de orde stelden.
Lees hier verder

© Claudie de Cleen in Blikverruimers


Vistas Galore! Stories & Territories

Van 4 mei tot 9 juni is de expositie Vistas Galore! te zien bij de Vishal in Haarlem. Met kunstenaars Jasper Rietman, Moxarra González, Almas Pieters, Beth Namenwirth en Ytje Veenstra. Lees hier verder

Interview met Sylvia Weve

‘Ik ben altijd op zoek naar iets nieuws, soms wil ik zelfs elke pagina anders.’ De Illustratie Ambassade bezoekt illustrator Sylvia Weve in haar woon- en werkplaats in Amsterdam. ⁠Weve blikt terug op haar verschillende, terugkerende technieken en ideeën, zonder zich ergens op vast te pinnen. Lees hier verder

Reizende Penselen: De kracht van illustratie!

De Illustratie Ambassade maakte een selectie uit de prachtige met een penseel bekroonde boeken. De zilveren en gouden penseel is dé vakprijs voor het best geïllustreerde kinderboek. De expositie reist langs bibliotheken en boekhandels door heel Nederland. Bekijk hier de Penseel-winnaars van 2023

Talent in beeldverhaal

De tentoonstelling biedt een inzicht in het creatieve proces en de verhalen die zijn gecreëerd door studenten van de opleiding beeldverhaal die dit jaar zijn afgestudeerd aan de Venster Academy.
Lees hier verder

Grafixx 2023 uitgelicht

De Illustratie Ambassade bezocht Grafixx. Een feest van illustratie en graphic art met tentoonstellingen, workshops en het zine fest met honderden bijzondere publicaties van onafhankelijke makers en uitgeverijen.

Lees hier verder

FONTEINEN van Sophie Artz
Fonteinen van Sophie Artz

AI fabeltjes

Lees in dit artikel over het bijzondere werk van AI-kunstenaar Sofia Crespo dat afgelopen zomer geëxposeerd werd bij de Kunsthal KAdE in Amersfoort. Op welke manier kijkt de mens eigenlijk naar dieren?
Lees hier verder

Baanbrekers

Van 5 oktober t/m 10 december 2023 organiseerde de Illustratie Ambassade de tentoonstelling Baanbrekers in het Meterhuis op de Westergas in Amsterdam. De tentoonstelling richtte zich op een uitzonderlijke generatie vrouwelijke illustratoren uit de 20e eeuw.
Lees hier verder

© Fiep Westendorp