Expositie

Illustratie Ambassade – Expositie The Future of Fashion. Foto: Jurriaan Hoefsmit

De Illustratie Ambassade presenteert een uitgebreid overzicht van exposities, publicaties, bijzondere projecten en lezingen. Live én online.

The Future of Fashion

De Illustratie Ambassade organiseert vanaf 28 oktober de expositie ‘The Future of Fashion’ in het Meterhuis op de Westergas. De tentoonstelling toont aan hoe makers tegenwicht bieden aan de destructieve mode industrie door middel van kunst.
Lees hier verder

Illustratie Ambassade – The Future of Fashion. Foto: Jurriaan Hoefsmit

Betekenis geven aan hergebruik

In het kader van de expositie ‘The Future of Fashion’, van de Illustratie Ambassade in samenwerking met OSCAM, ging Lipika Bansal in gesprek met de kunstenaars van de expositie. Hoe verhouden zij zich tot de huidige mode-industrie? En hoe passen ze deze visie toe op hun werk?
Lees hier verder

Illustratie Ambassade – Performance Jan van Esch. Foto: Jurriaan Hoefsmit

Unfolding | Saar Scheerlings

Galerie Fleur & Wouter presenteert van 7 t/m 23 januari 2023 de expositie ‘Unfolding’ met het werk van Saar Scheerlings. In deze solotentoonstelling neemt ze de bezoeker mee in haar wereld. Haar kenmerkende sculpturen, talismannen, collages en nieuwe werken in glas worden getoond in een kamervullende installatie.
Lees hier verder

A Digital Nature

Design Museum Den Bosch presenteert t/m 8 januari 2023 A Digital Nature – DEMO. De presentatie toont een selectie van animaties met als thema de digitale natuur: wonderlijke onderwaterwerelden, buitenaardse planten en droomlandschappen met digitale bloemen. Het zijn verleidelijke beelden die je dwingen om na te denken over de toekomst van onze planeet.
Lees hier verder

Drawing Zines

Drawing Centre Diepenheim presenteert van 12 november 2022 t/m 29 januari 2023 de expositie ‘Drawing Zines’. De expositie toont door kunstenaars in eigen beheer uitgegeven getekende zines.
Lees hier verder

Nicole Eisenman

Van 12 november 2022 t/m 12 februari 2023 is de tentoonstelling ‘Nicole Eisenman & de Modernen’ te zien bij het Kunstmuseum Den Haag. Bekijk de weerbarstige, maatschappijkritische en humoristische verbeeldingen verbeeldingen van een eigenzinnige schilder.
Lees hier verder