Expositie

Reizende expositie Penselen in de Ruimte in Bibliotheek Neude in Utrecht. Op dit moment nog tot eind februari te zien in het Cultuurgebouw van Hoofddorp en van 7 maart t/m 11 april in de bibliotheek van Wijchen.

De Illustratie Ambassade presenteert een uitgebreid overzicht van exposities, publicaties, bijzondere projecten en lezingen. Live én online.

Amsterdam Art Week 2022

Van 11 tot en met 15 mei vindt de tiende editie van Amsterdam Art Week plaats. Onderdeel van het programma zijn meerdere evenementen en tentoonstellingen op het gebied van illustratie, tekenkunst en grafische technieken. De Illustratie Ambassade heeft een selectie van deze activiteiten verzameld in een veelzijdig overzicht.  
Lees hier verder

Amsterdam Art Week | DAMN° Magazine

De Grote Keramiekshow

Outsider- en insiderkunstenaars tonen hun keramieke sculpturen dwars door elkaar heen in de nieuwe expositie ‘De Grote Keramiekshow’ van Outsiderland. De tentoonstelling is van 21 april tot 22 mei te zien op de bovenste verdieping van Sexyland World in Amsterdam.
Lees hier verder

© Outsiderland

Prospects tijdens Art Rotterdam

Van 19 tot en met 22 mei 2022 is het werk van 88 startende kunstenaars te zien tijdens de tentoonstelling ‘Prospects’ op het terrein van de Van Nelle Fabriek.
Lees hier verder

Boekentips #2

Illustratoren en kunstenaars publiceren aanhoudend de prachtigste boeken, magazines en andere soorten uitgaves. In de rubriek boekentips brengen we graag een verzameling recente titels onder de aandacht.
Lees hier verder

This Is Where You Can Find Me door Rotterdam Illustrators

Eerste geïllustreerde cover voor ELLE Decoration

Illustrator Leonie Bos ontwierp voor het eerst in de historie van het blad ELLE Decoration een geïllustreerde cover. Leonie’s illustratie is opgebouwd uit een prachtige samensmelting van lijn, patroon, schaduw, rasters en textuur. Naar aanleiding van de cover ging ELLE met Leonie in gesprek over haar werkwijze, toekomstplannen en favoriete design.
Lees hier verder

Cover voor ELLE Decoration door Leonie Bos