Fietfieuw! #02: Studio Steenhuizen

Fietfieuw! #02: Studio Steenhuizen

3 mei 2023 door Hedy Tjin

Foto’s door Studio Steenhuizen

Soms kom je werk tegen waarvan je denkt: daaaamnnnn, waarom heb ik dat niet gemaakt?! Dat  heb ik dus aan de lopende band bij de tekeningen van Emiel Steenhuizen. Maar zijn tekeningen gaan verder dan op papier.

Wanneer supergetalenteerde mensen hun krachten bundelen ontstaat er vuurwerk, daar zijn Emiel Steenhuizen en zijn vrouw Juultje Meerdink een mooi voorbeeld van. Naast een superleuke dochter, bundelde ze hun krachten ook op het gebied van werk. Emiel was al jaren werkzaam als tatoeëerder en maakt daarnaast ook, iets meer low key, hele dope tekeningen en schilderijen. Juultje heeft een keramiekstudio waar ze wonderschoon servies maakt en workshops geeft.  

Natuurlijk kwam er een moment dat Emiel het keramiekwerk van Juultje begon te beschilderen. Dat begon sporadisch met vazen. Maar gelukkig zijn zij een paar maanden geleden Studio Steenhuizen gestart, en daarbij beschilderen ze nog veel meer dan vazen. Zo hebben zij  als eerste officiële opdracht een hal voorzien van handgemaakte en handbeschilderde tegels.  

Eigenlijk heeft Studio Steenhuizen niet veel woorden nodig. De foto’s zeggen alles al! 

Foto’s door Studio Steenhuizen