[home] Blurb #09

Blurb #09

28 juni 2022 door Joost Swarte

Beeld uit Die Tollen Hefte: Die Fliege geïllustreerd door Sophia Martineck

Tussen 1991 en 2019 verschenen met enige regelmaat delen van Die Tollen Hefte: een bibliofiele serie boekjes met geïllustreerde korte verhalen. 

Boekhandelaar Armin Abmeier begon de serie en na zijn dood in 2012 zette zijn vrouw, Rotraut Susanne Berner de serie voort. De boekjes zijn met veel aandacht gemaakt en de tekenaars kregen de kans om, in print, uit te pakken met een gekozen palet van Pantone-kleuren. 

Er zijn Tollen Hefte met tekeningen van Rotraut Susanne Berner, Blexbolex, Henning Wagenbreth en Atak. Een van de mooiste is ‘deel 40: Die Fliege’, een verhaal van Katherine Mansfield, voorzien van illustraties door Sophia Martineck. In haar illustraties combineert ze een schijnbare naïviteit met grafische intelligentie. Dat alles in een afwisselend kleuren palet. Soms fris en helder, dan weer duister en naargeestig. 

Als je de hand weet te leggen op een van de deeltjes van Die Tollen Hefte, prijs ik je gelukkig. Armin Abmeier noemde zijn uitgeverij: Büchergilde Gutenberg. Zonder winstoogmerk, financieel neem ik aan. Kwalitatief toch zeker, winst boven winst.