[home] Blurb #03

Blurb #03

27 juli 2021 door Joost Swarte

Louis Vuitton, fabrikant van reiskoffers, stuurt tekenaars op reis om verre bestemmingen vast te leggen in een schetsboek. Lorenzo Mattotti (Vietnam), Mariscal (Los Angeles), Icinori (Seoul) en vele anderen reisden de wereld af.
Ever Meulen kreeg zijn opdracht van Vuitton in corona tijd. Hij stelde voor om niet te reizen, maar zijn woonplaats Brussel in 120 tekeningen vast te leggen. Ik woonde zelf een tijdje in Brussel en weet hoeveel gezichten de stad heeft. 
Ever Meulen, die werkte voor Humo en The New Yorker, tekende de stad in zijn schetsboek niet van de buitenkant alleen. Zijn kennis van de stad, de specifieke architectuur en cultuur zorgden voor inhoudelijke stadsportretten, vol met culturele citaten en de mooist gestileerde auto’s. Voor dit reis schetsboek maakte de tekenaar voornamelijk gebruik van het kleurpotlood, het ideale reisgereedschap. 
De composities van Ever Meulen zijn onge├źvenaard. Dit boek gaat bij mij niet op de plank, maar op een stapeltje in het zicht, om regelmatig ter hand te nemen en in weg te dwalen.