IAA – Graphic Art

IAA – Graphic Art

Datum 20 juni 2024, van 19.00 tot 21.00 uur
Locatie Kapitaal, Paardenveld 5, Utrecht
Prijs Vrij toegankelijkBen je benieuwd hoe verschillende druktechnieken het werk van hedendaagse illustratoren vormgeven? En, wil je ontdekken hoe twee ervaren makers hun unieke benadering van grafische kunst delen?

Op 20 juni presenteerden de Illustratie Ambassade en Kapitaal Utrecht een IAA-bijeenkomst in het teken van grafische technieken. Voor deze avond zijn twee illustratoren uitgenodigd om te spreken over hun praktijk en de rol die grafiek daarin speelt. Door deze twee perspectieven naast elkaar te leggen, ontstaat er een dialoog over de diversiteit en betekenis van grafische kunst in relatie tot het hedendaagse illustratie-landschap.

Lees hier het hele verslag van de avond


Sprekers

Floor Rieder staat bekend om haar veelzijdige en inventieve gebruik van grafische technieken in haar illustratiewerk. Haar stijl wordt gekenmerkt door een gedetailleerde en toch speelse benadering, waarbij ze vaak verschillende media en methoden combineert om unieke visuele verhalen te creëren. Ze maakt kinderboeken, behangprints, speelse infographics en meer.

www.floorrieder.nl

Bobbi Oskam is illustrator en printmaker. Hij werkt zowel in opdracht als autonoom aan zelfgeïnitieerde projecten, waaronder tekeningen, publicaties, zines en prints. Voor deze projecten maakt Bobbi vaak gebruik van zeefdruk en Risografie. Zijn werk kenmerkt zich door een sterk handschrift, een explosie aan energieke beelden en een grote liefde voor de DIY-cultuur.

www.bobbioskam.nl