[participatie] Archief

Archief participatie

Flying Eye Books © Owen Davey
Beeld door Owen Davey

Online cursus prentenboek plannen

Tijdens de online cursus Planning a Non-Fiction Picture Book begeleidt Illustrator Owen Davey je bij het onderzoeken, voorbereiden en het opstellen van een succesvol non-fictie prentenboek. De workshop vindt plaats op 28 mei 2022 via Zoom.
Lees hier verder

Joseph Binder Award 2022

De Joseph Binder Award 2022

De Joseph Binder Award is een internationale wedstrijd met een focus op grafisch ontwerp en illustratie. Grafisch ontwerpers, illustratoren, reclamebureaus en studenten van over de hele wereld worden uitgenodigd om werken van na 2020 in te zenden voor 29 april 2022.
Lees hier verder

Drawing © Merlin Evans
Beeld door Merlin Evans

Online Cursus Pleasures of Illustration

Doe vanaf maart 2022, onder begeleiding van bekroonde illustrator Merlin Evans, mee aan een vlotte introductie tot de wereld van illustratie via Zoom. Je ontwikkelt je gedurende vier weken op het gebied van tekenen, typografie, prentkunst en papiertechniek.
Lees hier verder

Pictoright steunfonds 2021

Om beeldmakers in deze tijden extra bij te staan heeft Pictoright een eenmalig steunfonds opgericht in samenwerking met VOICE en mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW. Tot en met 31 augustus 2021 kun je je aanmelden om een werkbijdrage aan te vragen van €1000,-, afhankelijk van het aantal aanmeldingen dat Pictoright ontvangt. Met deze bijdrage ondersteunt Pictoright de activiteiten van beeldmakers.
Lees hier verder

© Louise Daneels

Illustraties van keramiek

In een tijd waarin ons leven zich voor een groot gedeelte op schermen afspeelt zijn steeds meer illustratoren op zoek naar tactiliteit. In deze serie gaan we op zoek naar de diepere lagen die het gebruik van tastbare technieken toe kan voegen aan illustratief werk. Deze keer: Hoe twee kunstenaars je met illustraties van keramiek laten nadenken over de consumptiemaatschappij.
Lees hier verder

World Illustration Awards 2022

De Association of Illustrators (AOI) presenteert de Illustration Awards 2022, de meest prestigieuze illustratieprijzen ter wereld. Aan de hand van tien categorieën vieren ze bijzondere illustraties van over de hele wereld, met de nadruk op het verbinden van illustratoren met elkaar en de industrie.
Lees hier verder

World Illustration Awards 2022 - InfoDesigners

BNO events: Design Digger Live #11

In samenwerking met de talkshow Design Digger Live blikt de BNO op 25 januari via een livecast terug op het designjaar 2021 en vooruit naar 2022. Aanleiding is het verschijnen van het Dutch designers Yearbook 2021 ‘Horizons‘. In dit boek wordt het afgelopen jaar samengevat: van prijswinnend design tot beeldbepalende ontwerpers.
Lees hier verder

Foto door Sunne, Marjan van Aubel Studio

Gidsen voor illustratoren

Een beroep als illustrator is soms een eigen weg hakken door het bos. Op dit soort momenten kan het erg fijn zijn om wat hulp te hebben bij het zoeken van een pad. Daarom bespreken we hier twee gidsen die behulpzaam kunnen zijn voor zowel beginnende als gesettelde illustratoren.
Lees hier verder

Toekenning Stimuleringsfonds

Voor onze programmering van het aankomende jaar ontvangen we een toekenning van het een jarig activiteiten programma van het Stimuleringsfonds. We zijn ontzettend blij en trots met de steun en het vertrouwen van het fonds. De erkenning verstrekt de motivatie om komend jaar weer een vernieuwend programma neer te zetten waarin we de status en schoonheid van de professionele illustratie, als beelddrager en kunstvorm, naar een hogere waardering brengen

Open Call Fiep Westendorp Stimuleringsprijzen

Tot en met 23 augustus kun je je aanmelden voor de prestigieuze Fiep Westendorp Stimuleringsprijs! De prijzen, ieder ter waarde van € 20.000,-, worden om de twee jaar uitgereikt aan maximaal drie jonge illustratoren, van maximaal 29 jaar die niet langer dan 35 maanden geleden zijn afgestudeerd van een illustratieopleiding, om ze ‘een duwtje in de goede richting te geven’. Twijfel niet en meld je nu aan, want niet geschoten is altijd mis!
Lees hier verder

© Jip van den Toorn