[Participatie] BNO

De BNO en illustratie

10 februari 2021

De Illustratie Ambassade werkt samen met de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO), de organisaties vullen elkaar aan. Terwijl de Illustratie Ambassade vooral functioneert als platform en podium, ondersteunt de BNO de individuele professionele ontwikkeling van illustratoren en is het vak illustratie vanzelfsprekend onderdeel van alle activiteiten rond promotie en lobby. 

© Bobby Pola

Het eind 2020 verschenen Dutch designers Yearbook laat zien hoe breed het creatieve veld is dat de BNO vertegenwoordigt. In 1998 ging de NIC (Nederlandse Illustratoren Club) al samen met de BNO, in 2018 sloot de Beroepsorganisatie Nederlandse Stripmakers zich aan. Het ‘samen sterker & beter-principe’ weerspiegelt zich in deze geschiedenis.

© Katja Grosskinsky

Illustratoren kunnen bij de BNO terecht voor trainingen, mentoring en inhoudelijke netwerkevents. Als BNO-lid kun je zakelijk en/of juridisch advies vragen en ben je minder tijd kwijt aan het opstellen van contracten en documenten, te downloaden vanaf de BNO-site en ook beschikbaar in het Engels, Duits en Frans. De Algemene Voorwaarden van BNO (dit jaar in een geheel geüpdatete versie) zijn de standaard in de markt. Informatie? Bel of mail info@bno.nl. Lid worden: bno.nl/join.

© Sanne Boekel