[participatie] Fiep Westendorp stimuleringsprijs 2023 – 2024

Fiep Westendorp stimuleringsprijs 2023 – 2024

Sinds 2007 ondersteunt de FWF jonge illustratoren in het begin van hun carrière door middel van de Fiep Westendorp Stimuleringsprijzen. Elke winnaar ontvangt een bedrag van €20.000,- waarmee ze twee jaar lang aan hun eigen project kunnen werken. De prijswinnaars ervaren deze erkenning als een grote stimulans en merken dat er dankzij de prijs nieuwe mogelijkheden voor hen open gaan. Inmiddels hebben 26 illustratoren een Fiep Westendorp Stimuleringsprijs ontvangen.

Winnaars 2023-2024

© Cato Benschop

Cato Benschop
In haar graphic novel ‘Where’s my mind?’ demonstreert Cato Benschop de verbinding tussen illustratie en filosofie. In haar novel gaat de hoofdpersoon ‘Iks’ op een visuele ontdekkingsreis en gaat opzoek naar de ontwikkelingen van de filosofie van geest en cognitie. Cato behaalde haar propedeuse aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en haar Bachelor in de filosofie aan de Vrije Universiteit.

© Sanne Bet

Sanne Bet
‘Het voelt zo kunst’, is een educatief kunstproject voor leerlingen in het voortgezet onderwijs waarbij Sanne Bet een verfrissende manier van educatie en kunst aanwakkert. Met haar lesmethode wil ze jongeren op een andere manier laten kennis maken met kunst en creativiteit. Sanne is afgestudeerd aan de HkU als illustrator en volgt nu een docentenopleiding Beeldende Kunst en Vormgeving.

© Veerle van Herk

Veerle van Herk
Het project ‘Tussenruimte’ is een serie illustraties en vignettes met als thema ‘wachten’. In deze serie wil Veerle momenten vastleggen in observerende illustraties en filmbeelden. Door zowel de grote als kleine momenten naast elkaar te plaatsen, hoopt ze vat te krijgen op een bezigheid die zowel onzichtbaar als alledaags is. Veerle studeerde af in de richting Illustratie aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en behaalde een MA in Arts and Society aan de Universiteit Utrecht.