[expositie] Quentin Blake Centre for Illustration

Quentin Blake Centre for Illustration

24 februari 2021

In de herfst van 2022 opent in Londen de grootste publieke ruimte geheel gewijd aan illustratie.

Een nieuw thuis

In Engeland is vanaf 2014 The House of Illustration actief in het stimuleren en exposeren van illustraties. De mecenas van The House of Illustration is sir Quentin Blake die beschikte over een groot archief met illustraties. Blake onder andere de illustrator van het werk van Roald Dahl wordt vanaf de herfst van 2022 de naamgever van The Quentin Blake Centre for Illustration, als opvolger van The House of Illustration. Londen krijgt daarmee de grootste publieke ruimte ter wereld gewijd aan illustraties. 

Designed in Cuba: Cold war Graphics,
expositie in The House of Illustration 2019/2020, Londen

Ook op de nieuwe locatie van The Quentin Blake Centre for Illustration zullen exposities plaatsvinden. En daar is genoeg plek voor; vier gebouwen uit de 18e en 19e eeuw zullen onderdak bieden aan expositieruimtes, een café en een winkel, les- en evenementen ruimtes en het archief van Quentin Blake.

Samenwerking

De Illustratie Ambassade werkt samen met The house of Illustration. In de zomer van 2021 komt de expositie W.E.B. Du Bois: Charting Black Lives naar Nederland. De Illustratie Ambassade heeft hiervoor samenwerking gezocht met The Black Archives en het Stedelijk Museum Amsterdam.

The House of Illustration, Londen
Designed in Cuba: Cold war Graphics,
published by The House of Illustration 2019