Participatie

© Sue Doeksen

‘Wat een mooie ambassade hebben jullie. Heel waardevol en inspirerend dat er een plek als de Illustratie Ambassade is!’
Illustrator Sue Doeksen


The World Illustration Awards 2024 are now open for entries!

If you have created great illustration since January 2023 that you would like to enter into this years competition – there are fantastic prizes, support and opportunities to meet other illustrators throughout the year. You have until 13th of February to enter your work!
Read more here

Open Call x Illustratie Animatie

”Welcome Home” Animated Poster Exhibition Open Call  for Submission! Calling all illustrators, animators, and artists! Join our ”Welcome Home” animated poster exhibition in collaboration with KABOOM Animation Festival and Illustratie Ambassade by Animated W/World.
Read more

Illustratie actie + muziek

“Zonder Jou Geen Wij,” benadrukt de rol van de kunsten als katalysator voor dialoog en duiding. “Mensen zijn ontmoedigd geraakt. We willen de kracht van illustratie en muziek gebruiken om een stukje duiding te geven, anderen aan te moedigen de hoop niet op te geven en deel te nemen aan het gesprek over de toekomst.”

De illustraties zullen online worden tentoongesteld en het publiek wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de virtuele expositie en vooral ook te stemmen op het samengestelde album in de Top 2000. Lees hier verder

Albumcover voor het nummer I van Kendrick Lamar, geïllustreerd voor Zonder jou geen wij door Amber Hyacinth.


Fiep Westendorp Stimuleringsprijs

De winnaars van de Fiep Westendorp Stimuleringsprijs zijn bekend! Op 27 september hebben zes finalisten hun werk en projectvoorstel mogen doen. De winnaars kunnen dankzij de prijs ter waarde van 20.000 euro een bijzonder project uitvoeren en krijgen zo een duwtje in de rug aan het begin van hun loopbaan als illustrator.
Lees hier verder

Illustratie: Fiep Amsterdam bv (Fiep Westendorp Illustrations)

Dd Yearbook

Ieder jaar selecteert de BNO de meest opvallende eindexamenwerken voor het Dd Yearbook. Een selectie met werk van studenten die in 2023 zijn afgestudeerd aan een kunstacademie. De geselecteerde werken worden beoordeeld op de originaliteit van het concept, de gemaakte ontwerpkeuzes, de kwaliteit van de uitwerking en de relevantie van het onderwerp.

Het nieuwe Dd Yearbook ’23-’24 verschijnt op 14 december 2023 en zal gelanceerd worden bij het Nieuwe Instituut.
Lees hier verder


Juridisch advies door de BNO

In deze rubriek beantwoorden de juridische adviseurs van de BNO uiteenlopende vragen van illustratoren. In de vierde editie gaan ze dieper in op de bescherming van stijl onder het auteursrecht.
Lees hier verder

Pictoright:
Auteursrecht & AI

De nieuwe ontwikkelingen op het gebied van AI zorgen voor veel vragen in de illustratiesector. Pictoright geeft antwoord op een paar van deze urgente vraagstukken, zoals: ‘Mag mijn werk gebruikt worden als trainingsdata voor een AI-systeem?’ en ‘Wat zal de AI Act kunnen betekenen voor beeldmakers?’.
Lees hier verder


Workshop ‘Illustration as a Research Method

In het kader van de expositie ‘Baanbrekers/Trailblazers’, gaf Tânia A. Cardoso op 24 oktober de workshop ‘Illustration as a Research Method’. In dit artikel blikken we terug op de middag.
Lees hier verder

AOI Inside Illustration

In de podcast ‘AOI Inside Illustration’ neemt een panel van illustratie-professionals deel aan brede discussies. In de nieuwe aflevering worden de essentiële aspecten van merkillustratie en branding onderzocht, zowel van de kant van de opdrachtgever als van de illustrator, het proces van inbedrijfstelling, real-life projecten en wat u moet weten als u geïnteresseerd bent in het krijgen van werk in de branding gebied.
Lees hier verder

Inside Illustration branding by Aurelia Durand

Bijeenkomst striptijdschrift Aline

Voor hun nieuwe uitgave met thema ‘OP’ werkten de tekenaars van striptijdschrift Aline een aantal dagen in het Meterhuis van de Illustratie Ambassade.
Lees hier verder