Participatie

© Sue Doeksen

‘Wat een mooie ambassade hebben jullie. Heel waardevol en inspirerend dat er een plek als de Illustratie Ambassade is!’
Illustrator Sue Doeksen

Beeld: Studio Anne Ligtenberg

#YOUTOO? zoekt beeldmakers!

Voor het kennisplatform #YouToo? worden beeldmakers gezocht om samen met slachtoffers van seksueel geweld de kennis en ervaring die deze slachtoffers hebben te visualiseren.
Lees hier verder

Juridisch advies door de BNO

In deze rubriek beantwoorden de juridische adviseurs van de BNO uiteenlopende vragen van illustratoren. In de zesde editie beantwoorden ze de vraag: ‘Mogen AI-bedrijven mijn illustraties gebruiken voor trainingsdoeleinden?’
Lees hier verder

#eerlijkdelensocialmedia

Op 19 september 2024 komt de zaak Pictoright vs Meta voor bij de rechtbank Amsterdam. Pictoright zal zich die dag hard maken dat Meta zich gaat houden aan de geldende wetgeving die tot doel heeft dat zij een eerlijke vergoeding betalen voor gebruik van professioneel beeld op sociale media. De Federatie Beeldrechten ondersteunt Pictoright door het doen van de publiekelijke oproep: Eerlijk delen social media!
Lees hier verder

Artist Research Table

By presenting The Research Table in the Exhibition Baanbreker/Trailblazers we would like to tap into collective intelligence to expand the research of Dr. Jaleen Grove on Diverse Genders in IllustrationContribute here to the list

Fiep Westendorp Stimuleringsprijs

De winnaars van de Fiep Westendorp Stimuleringsprijs zijn bekend! De winnaars kunnen dankzij de prijs ter waarde van 20.000 euro een eigen project uitvoeren en krijgen zo een duwtje in de rug aan het begin van hun loopbaan als illustrator.
Lees hier verder

Nederland, Amsterdam, 07-11-2023, uitreiking van de Fiep Westendorp stipendia aan Cato Benschop, Sanne Bet en Veerle van Herk, foto: Katrien Mulder

Expositie open call

”Welcome Home” Animated Poster Exhibition in collaboration with KABOOM Animation Festival and Illustratie Ambassade by Animated W/World.
Read more

Wat is illustratie eigenlijk? 🤔 Ontdek het in deze korte animatiefilm! 🎥 gemaakt door de Quentin Blake Centre for Illustration in Londen

Pictoright:
Auteursrecht & AI

De nieuwe ontwikkelingen op het gebied van AI zorgen voor veel vragen in de illustratiesector. Pictoright geeft antwoord op een paar van deze urgente vraagstukken, zoals: ‘Mag mijn werk gebruikt worden als trainingsdata voor een AI-systeem?’ en ‘Wat zal de AI Act kunnen betekenen voor beeldmakers?’.
Lees hier verder

Workshops ‘Wat betekent thuis voor jou?’

In het thema van de tentoonstelling Home, Sense of Belonging, vonden twee workshops plaats in samenwerking met jongerencentrum Volta in het Westerpark, inmiddels een langdurige samenwerking met de meidengroep.
Lees hier verder

Workshop ‘Illustration as a Research Method

In het kader van de expositie ‘Baanbrekers/Trailblazers’, gaf Tânia A. Cardoso op 24 oktober de workshop ‘Illustration as a Research Method’. In dit artikel blikken we terug op de middag.
Lees hier verder

AOI Inside Illustration

In de podcast ‘AOI Inside Illustration’ neemt een panel van illustratie-professionals deel aan brede discussies. In de nieuwe aflevering worden de essentiële aspecten van merkillustratie en branding onderzocht, zowel van de kant van de opdrachtgever als van de illustrator, het proces van inbedrijfstelling, real-life projecten en wat u moet weten als u geïnteresseerd bent in het krijgen van werk in de branding gebied.
Lees hier verder

Inside Illustration branding by Aurelia Durand