Participatie

© Sue Doeksen

‘Wat een mooie ambassade hebben jullie. Heel waardevol en inspirerend dat er een plek als de Illustratie Ambassade is!’
Illustrator Sue Doeksen


‘Voorbij het Zwarte Gat’

De Illustratie Ambassade organiseert, in samenwerking met Hard//Hoofd, op 17 februari 2023 portfoliogesprekken voor startende illustratoren met ervaren experts tijdens de illustratie-bijeenkomst ‘Voorbij het Zwarte Gat’.
Lees hier verder

Juridisch advies door de BNO

In deze rubriek beantwoorden de juridische adviseurs van de BNO uiteenlopende vragen van illustratoren. In de tweede editie geven zij antwoord op de vraag: “Waar moet ik op letten bij afspraken over het gebruik van mijn illustraties wanneer ik in opdracht werk?”
Lees hier verder

Bijeenkomst striptijdschrift Aline

Voor hun nieuwe uitgave met thema ‘OP’ werkten de tekenaars van striptijdschrift Aline een aantal dagen in het Meterhuis van de Illustratie Ambassade.
Lees hier verder

Beeld door Tomas Schats

Auteursrechten – Know-how voor opdrachtgevers door de BNO

Een publicatie die opdrachtgevers op weg helpt bij het maken van duidelijke afspraken over auteursrecht en het gebruik van ontwerpen die al dan niet in opdracht zijn gemaakt. De uitgave probeert veelvoorkomende misverstanden weg te nemen, en opdrachtgevers te helpen bij het maken van duidelijke afspraken over auteursrechten en het gebruik van ontwerpen die al dan niet in opdracht zijn gemaakt.
Lees hier verder

© Tania Yakunova

EIF diversiteitsonderzoek

Het European Illustrators Forum lanceert een enquête voor alle Europese illustratoren! Hoe kunnen de carrières van illustratoren het beste ondersteunt worden en hoe kan de illustratie-branche ten goede groeien?
Lees hier verder

Beeld door Owen Davey

Q&A met illustrator Owen Davey

In november plaatste het Quentin Blake Centre for Illustration dit intrigerende interview met illustrator Owen Davey. Met boeken over uiteenlopende onderwerpen, van kevers tot haaien, weet Owen Davey hoe hij feiten kan verbeelden. Hij vertelt over zijn werk in aanloop naar zijn workshop in februari: ‘Planning a Non-Fiction Picture Book’.
Lees hier verder

Inside Illustration branding by Aurelia Durand

AOI Inside Illustration

In de podcast ‘AOI Inside Illustration’ neemt een panel van illustratie-professionals deel aan brede discussies. In de nieuwe aflevering worden de essentiële aspecten van merkillustratie en branding onderzocht, zowel van de kant van de opdrachtgever als van de illustrator, het proces van inbedrijfstelling, real-life projecten en wat u moet weten als u geïnteresseerd bent in het krijgen van werk in de branding gebied.
Lees hier verder