Participatie

© Sue Doeksen

‘Wat een mooie ambassade hebben jullie. Heel waardevol en inspirerend dat er een plek als de Illustratie Ambassade is!’
Illustrator Sue Doeksen


© Tania Yakunova

EIF diversiteitsonderzoek

Het European Illustrators Forum lanceert een enquête voor alle Europese illustratoren! Hoe kunnen de carrières van illustratoren het beste ondersteunt worden en hoe kan de illustratie-branche ten goede groeien?
Lees hier verder

Inside Illustration branding by Aurelia Durand

AOI Inside Illustration

In de podcast ‘AOI Inside Illustration’ neemt een panel van illustratie-professionals deel aan brede discussies. In de nieuwe aflevering worden de essentiële aspecten van merkillustratie en branding onderzocht, zowel van de kant van de opdrachtgever als van de illustrator, het proces van inbedrijfstelling, real-life projecten en wat u moet weten als u geïnteresseerd bent in het krijgen van werk in de branding gebied.
Lees hier verder

MAKE IT CIRCULAR challenge

De MAKE IT CIRCULAR Challenge roept ontwerpers uit de hele wereld op om een bijdrage aan een circulaire samenleving te ontwikkelen. Van nu t/m 11 januari ben je uitgenodigd om je fantastische idee in te dienen.
Lees hier verder

Open oproep: Factor IJ

Factor IJ biedt aanstormend talent, uit voornamelijk de Amsterdamse kunstsector, een kans om zich te presenteren aan het publiek. Via deze oproep, die tot 7 januari 2022 loopt, wil Factor IJ makers de ruimte bieden om een expositievoorstel in te dienen. Een voorstel waarin de kunstenaar zichzelf laat zien, maar waarbij ook een relatie wordt aangegaan met IJburg.
Lees hier verder

Beeld door Olivier Heiligers

#KeepYourCopyright

Voor illustratoren is soepele communicatie met opdrachtgevers van groot belang. Daarom zijn heldere afspraken vooraf essentieel. Vooral op het gebied van auteursrecht. Want wat mag en kan een klant allemaal met het voor hun gemaakte beeld? In het kader van dit soort vragen lanceert de AOI hun nieuwe campagne.
Lees hier verder