Participatie

Beeld door Nastia Cistakova

De Illustratie Ambassade presenteert, publiceert en stimuleert talent. Hierbij werken we samen met partners om zoveel mogelijk te kunnen betekenen voor de makers.

OPEN CALL: Fashion Illustrators

De Illustratie Ambassade organiseert in samenwerking met OSCAM een open call voor creatievelingen die zich op het overlappende gebied van mode en kunst bevinden. We zijn op zoek naar (inter)nationale mode-illustratoren met een onderzoekende, innovatieve, interdisciplinaire en/of reflexieve drijfveer, die hun werk willen tonen tijdens de tentoonstelling Future of Fashion and Art in het Meterhuisje op de Westergas in Amsterdam.

Ben jij de illustrator/kunstenaar die we zoeken?
Lees hier verder

© Ikram el Messaoudi

Workshop fantasieportret tekenen

In het kader van de Amsterdam Art Week 2022 organiseert CBK Zuidoost in samenwerking met kunstenaar Maga Berr op 15 mei een workshop fantasieportret tekenen.
Lees hier verder

Beeld door Maga Berr

Illustration Portfolio Review

The New York Times organiseert de ‘Illustration Portfolio Review 2022′ waarin 70 illustratoren worden gekoppeld aan art directors for individuele feedback. Opgeven kan nog tot en met 17 juni.
Lees hier verder

#KeepYourCopyright

Voor illustratoren is soepele communicatie met opdrachtgevers van groot belang. Daarom zijn heldere afspraken vooraf essentieel. Vooral op het gebied van auteursrecht. Want wat mag en kan een klant allemaal met het voor hun gemaakte beeld? In het kader van dit soort vragen lanceert de AOI hun nieuwe campagne.
Lees hier verder

Beeld door Olivier Heiligers

V&A Illustration Awards

2022 markeert de 50e verjaardag van de V&A Illustration Awards. De prijs is uitgegroeid tot een van de meest prestigieuze illustratiewedstrijd van het Verenigd Koninkrijk. Er worden prijzen uitgereikt in studentenillustratie en drie andere categorieën: boekomslagontwerp, boekillustratie en geïllustreerde journalistiek.
Lees hier verder

Ongepubliceerde prentenboeken

dPICTUS roept illustratoren van over de hele wereld op om hun ongepubliceerde prentenboeken in te zenden. Een grote jury van internationale topuitgevers stemmen onafhankelijk op hun favorieten. De projecten met de meeste stemmen gaan naar een unieke boekenbeurs en worden online gepresenteerd aan honderden uitgevers in de dPICTUS-community.
Lees hier verder

The Unpublished Picturebook Showcase

Collectieve rechten van Pictoright

Je illustraties zijn geld waard. Daarom bestaat er zoiets als de collectieve rechtenvergoeding waar een illustrator aanspraak op kan maken. Pictoright beheert deze vergoedingenpot en vraagt extra aandacht voor het bestaan van deze vergoeding.
Lees hier verder

© Katja Grosskinsky – London Transport Museum , Poster Prize for Illustration 2019 – London Stories