Participatie

Beeld door Nastia Cistakova

De Illustratie Ambassade presenteert, publiceert en stimuleert talent. Hierbij werken we samen met partners om zoveel mogelijk te kunnen betekenen voor de makers.

Empty Space Open Call

In elke editie van de A Perfect Day Tekenshow wordt een lege ruimte voor een onbekende kunstenaar gecreëerd. Iedereen kan meedoen aan deze open oproep, je hoeft geen professional te zijn, of volwassen te zijn. De winnaar wordt uitgenodigd en jouw werk wordt onthuld bij de opening van de tentoonstelling. Vanaf dat moment maak je deel uit van de lijst van kunstenaars van die tentoonstelling. De jury zal bestaan uit de curatoren van de tentoonstelling, Paul Faassen, Olga Scholten. Inzenden kan tot 1 september 2022.
Lees hier verder

Beeld door Olivier Heiligers

#KeepYourCopyright

Voor illustratoren is soepele communicatie met opdrachtgevers van groot belang. Daarom zijn heldere afspraken vooraf essentieel. Vooral op het gebied van auteursrecht. Want wat mag en kan een klant allemaal met het voor hun gemaakte beeld? In het kader van dit soort vragen lanceert de AOI hun nieuwe campagne.
Lees hier verder

Beeld door Olivier Heiligers

Dutch designers Yearbook

Dutch designers Yearbook geeft een openhartige inkijk in wat designers nu denken en maken: via essays en interviews, opvallend eindexamenwerk van Nederlandse ontwerpopleidingen, prijswinnend werk en portretten van beeldbepalende designhelden. 
Ben je onlangs afgestudeerd aan een kunst- of designacademie? Stuur je afstudeerwerk in en maak kans op publicatie in het Dutch designers Yearbook 2022.
Lees hier verder

Beeld: Dutch designers Yearbook 2022 / Ontwerp: studio de Ronners

Ongepubliceerde prentenboeken

dPICTUS roept illustratoren van over de hele wereld op om hun ongepubliceerde prentenboeken in te zenden. Een grote jury van internationale topuitgevers stemmen onafhankelijk op hun favorieten. De projecten met de meeste stemmen gaan naar een unieke boekenbeurs en worden online gepresenteerd aan honderden uitgevers in de dPICTUS-community.
Lees hier verder

The Unpublished Picturebook Showcase

Collectieve rechten van Pictoright

Je illustraties zijn geld waard. Daarom bestaat er zoiets als de collectieve rechtenvergoeding waar een illustrator aanspraak op kan maken. Pictoright beheert deze vergoedingenpot en vraagt extra aandacht voor het bestaan van deze vergoeding.
Lees hier verder

© Katja Grosskinsky – London Transport Museum , Poster Prize for Illustration 2019 – London Stories