Participatie

© Sue Doeksen

‘Wat een mooie ambassade hebben jullie. Heel waardevol en inspirerend dat er een plek als de Illustratie Ambassade is!’
Illustrator Sue Doeksen


Fiep Westendorp Stimuleringsprijs

Spannend nieuws: de finalisten van de Fiep Westendorp Stimuleringsprijs zijn bekend! De keuze is gevallen op Cato Benschop, Tonke Koppelaar, Suzanne Plomp, Veerle van Herk, Sanne Bet en Noortje Rap. De zes finalisten mogen op 27 september hun werk en projectvoorstel presenteren. De uiteindelijke winnaars kunnen dankzij de prijs ter waarde van 20.000 euro een bijzonder project uitvoeren en krijgen zo een duwtje in de rug aan het begin van hun loopbaan als illustrator.
Lees hier verder

Illustratie: Fiep Amsterdam bv (Fiep Westendorp Illustrations)

AI and the Illustration Industry

Op 14 september 2023 vindt de gratis webinar plaats: ‘AI and the Illustration Industry’. Een belangrijke lezing die ingaat op de impact van kunstmatige intelligentie op de illustratiesector. Voor dit online evenement, georganiseerd door The European Illustrators Forum, zijn vier deskundige sprekers uitgenodigd vanuit verschillende hoeken van Europa om te spreken over het groeiende thema van AI en de invloed die het heeft op het werkveld van illustratoren. Lees hier verder

Illustratie door Falko Grentrup

Dd Yearbook

Dd Yearbook geeft een openhartige inkijk in wat designers nu denken en maken: via essays en interviews, opvallend eindexamenwerk van Nederlandse ontwerpopleidingen, prijswinnend werk en portretten van beeldbepalende designhelden. Wil je worden vermeld als een van de beste design graduates van dit jaar? Stuur je afstudeerwerk in en maak kans op publicatie in Dd Yearbook. De deadline is 14 september 2023.
Lees hier verder

Beeld: Dd Yearbook 2022 | Ontwerp: studio de Ronners


Juridisch advies door de BNO

In deze rubriek beantwoorden de juridische adviseurs van de BNO uiteenlopende vragen van illustratoren. In de tweede editie geven zij antwoord op de vraag: “Waar moet ik op letten bij afspraken over het gebruik van mijn illustraties wanneer ik in opdracht werk?”
Lees hier verder

Pictoright:
Auteursrecht & AI

De nieuwe ontwikkelingen op het gebied van AI zorgen voor veel vragen in de illustratiesector. Pictoright geeft antwoord op een paar van deze urgente vraagstukken, zoals: ‘Mag mijn werk gebruikt worden als trainingsdata voor een AI-systeem?’ en ‘Wat zal de AI Act kunnen betekenen voor beeldmakers?’.
Lees hier verder


AOI Inside Illustration

In de podcast ‘AOI Inside Illustration’ neemt een panel van illustratie-professionals deel aan brede discussies. In de nieuwe aflevering worden de essentiële aspecten van merkillustratie en branding onderzocht, zowel van de kant van de opdrachtgever als van de illustrator, het proces van inbedrijfstelling, real-life projecten en wat u moet weten als u geïnteresseerd bent in het krijgen van werk in de branding gebied.
Lees hier verder

Inside Illustration branding by Aurelia Durand


Bijeenkomst striptijdschrift Aline

Voor hun nieuwe uitgave met thema ‘OP’ werkten de tekenaars van striptijdschrift Aline een aantal dagen in het Meterhuis van de Illustratie Ambassade.
Lees hier verder