Participatie

© Sue Doeksen

‘Wat een mooie ambassade hebben jullie. Heel waardevol en inspirerend dat er een plek als de Illustratie Ambassade is!’
Illustrator Sue Doeksen


Fiep Westendorp Stimuleringsprijzen

Jonge illustratoren opgelet! Het is weer mogelijk om je aan te melden voor de Fiep Westendorp Stimuleringsprijzen. De winnaars kunnen dankzij de prijs ter waarde van 20.000 euro een bijzonder project uitvoeren en krijgen zo een duwtje in de rug aan het begin van hun loopbaan als illustrator. Kijk voor meer informatie en het aanmeldformulier op de website van de Fiep Westendorp Foundation.
Lees hier verder

Open Call Lustr 9

Ben je een illustrator of stripmaker en heb je nog niet geëxposeerd op het LUSTR festival? Schrijf je gratis in op hun open call en maak deel uit van de grootste te tentoonstelling voor illustraties in Tsjechië! Presenteer je beste werk in een van de twee tentoonstellingscategorieën: illustratie of strips.
Lees hier verder

Juridisch advies door de BNO

In deze rubriek beantwoorden de juridische adviseurs van de BNO uiteenlopende vragen van illustratoren. In de tweede editie geven zij antwoord op de vraag: “Waar moet ik op letten bij afspraken over het gebruik van mijn illustraties wanneer ik in opdracht werk?”
Lees hier verder

EIF diversiteitsonderzoek

Het European Illustrators Forum lanceert een enquête voor alle Europese illustratoren! Hoe kunnen de carrières van illustratoren het beste ondersteunt worden en hoe kan de illustratie-branche ten goede groeien?
Lees hier verder

© Tania Yakunova

Q&A met illustrator Owen Davey

In november plaatste het Quentin Blake Centre for Illustration dit intrigerende interview met illustrator Owen Davey. Met boeken over uiteenlopende onderwerpen, van kevers tot haaien, weet Owen Davey hoe hij feiten kan verbeelden. Hij vertelt over zijn werk in aanloop naar zijn workshop in februari: ‘Planning a Non-Fiction Picture Book’.
Lees hier verder

Beeld door Owen Davey

AOI Inside Illustration

In de podcast ‘AOI Inside Illustration’ neemt een panel van illustratie-professionals deel aan brede discussies. In de nieuwe aflevering worden de essentiële aspecten van merkillustratie en branding onderzocht, zowel van de kant van de opdrachtgever als van de illustrator, het proces van inbedrijfstelling, real-life projecten en wat u moet weten als u geïnteresseerd bent in het krijgen van werk in de branding gebied.
Lees hier verder

Inside Illustration branding by Aurelia Durand

Bijeenkomst striptijdschrift Aline

Voor hun nieuwe uitgave met thema ‘OP’ werkten de tekenaars van striptijdschrift Aline een aantal dagen in het Meterhuis van de Illustratie Ambassade.
Lees hier verder