Programma The Future of Fashion

Programma The Future of Fashion

In het kader van de expositie The Future of Fashion, van 28 oktober t/m 30 december 2022 te zien in het Meterhuis de op Westergas, verzorgt de Illustratie Ambassade een veelzijdig randprogramma voor een divers publiek.


Agenda The Future of Fashion

28 oktober 2022 Opening expositie door Willa Stoutenbeek van W. Green, Marian Duff van OSCAM en een performance door Jan van Esch en Loes Faber.
24 november 2022 — Workshop ‘Waar komt mijn kleding vandaan?’ in samenwerking met jongerencentrum Volta.
28 november 2022  Expertmeeting ‘Mode en Identiteit’ met o.a. Ana Collectives, Loes Faber, Rebecca Breuer, Doron Beuns, Milou van Rossum en Alyxandra Westwood.
15 december 2022 — Drawn Clothes performance met Jan van Esch bij jongerencentrum Volta.
19 december 2022 — Filmvertoning ‘Fashion Reimagined’ in het Ketelhuis en panelgesprek onder begeleiding van Floortje Smit. Tickets (Met filmticket gratis rondleiding voorafgaand aan de film op 19 december).
20 december 2022 — Workshop ‘Upcycling: maak een herinnering zichtbaar op je favoriete gebruikte kledingstuk in de tuft-techniek onder begeleiding van Amber Hyacinth & Nathalie Klok. 


Illustratie Ambassade – Opening The Future of Fashion. Foto: Jurriaan Hoefsmit

Opening The Future of Fashion


28 oktober 2022
De Illustratie Ambassade kijkt met veel plezier terug op de opening van ‘The Future of Fashion’ op 28 oktober. Willa Stoutenbeek van W. Green, Marian Duff van OSCAM en Marlies Visser, directeur van de Illustratie Ambassade, opende de tentoonstelling met dankwoorden en hun visie op de mode-industrie. De avond werd omlijst door innemende performances van Jan van Esch en Loes Faber met studenten van kunstacademie Minerva.

Illustratie Ambassade – The Future of Fashion. Foto: Jurriaan Hoefsmit

Workshop Volta: Waar komt mijn kleding vandaan?


24 november 2022
Hoe wordt onze kleding gemaakt en waar komt deze vandaan? In groepjes bestuderen deelnemers elkaars kleding en de herkomst ervan. We bespreken gezamenlijk onze bevindingen en stellen een kaart samen van waar de kleding vandaan komt. Daarnaast is er aandacht voor de historie van de mode-industrie: Hoe was het vroeger en hoe is het nu? Werd er ook textiel in Nederland gemaakt?

Workshop i.s.m. jongerencentrum Volta

Illustratie Ambassade – Opening The Future of Fashion. Foto: Jurriaan Hoefsmit

Expertmeeting ‘Mode & Identiteit’


28 november 2022, 20:00 uur
Hoe kunnen we onze kijk op het huidige modesysteem anders benaderen? Aan de hand van verschillende presentaties, discussies en een workshop onderzoeken we met o.a. Ana Collectives, Loes Faber, Rebecca Breuer, Doron Beuns, Milou van Rossum en Alyxandra Westwood hoe identiteit en uiterlijk samenhangen en vormen we hierover een gezamenlijk beeld en boodschap.

Geef je op met een mail naar lipika.bansal@illustratieambassade.nl

Illustratie Ambassade – Opening The Future of Fashion. Foto: Jurriaan Hoefsmit

Workshop Volta: Drawn Clothes


15 december 2022
Neem tijdens deze workshop, onder begeleiding van kunstenaar Jan van Esch, je lievelingsshirt mee. Deelnemers bestuderen de kleding heel nauwkeurig en tekenen deze vervolgens na, net zoals Van Esch dat doet in zijn minutieuze tekeningen.

Workshop i.s.m. jongerencentrum Volta

Illustratie Ambassade – Opening The Future of Fashion. Foto: Jurriaan Hoefsmit

Filmvertoning & Panelgesprek


19 december 2022
Op 19 december organiseert de Illustratie Ambassade, in samenwerking met het Ketelhuis, een filmvertoning van de documentaire ‘Fashion Reimagined’ over duurzaam modeontwerper Amy Powney. Vooraf is er de mogelijkheid om de expositie ‘The Future of Fashion’ in het Meterhuis te bezoeken en aansluitend op de film wordt er een panelgesprek onder begeleiding van Floortje Smit gehost.

Bestel hier je ticket

© Amber Hyacinth

Workshop: Upcycling20 december 2022
In deze workshop gaan we aan de slag met een eigen kledingstuk waaraan je een herinnering hebt waardoor je het niet wegdoet, maar ook niet meer draagt. Met een tuft-techniek gaan we een applicatie maken op het kledingstuk, zodat deze persoonlijke herinnering ook voor anderen zichtbaar wordt.
Lees hier verder

Geef je op met een mail naar communicatie@illustratieambassade.nl