Quentin Blake Centre x Illustratie Ambassade

Quentin Blake Centre x Illustratie Ambassade


Het Quentin Blake Centre for Illustration, voorheen House of Illustration, is een belangrijke samenwerkingspartner van de Illustratie Ambassade. De platforms kennen een grote overlap in missie, visie en motivatie: namelijk het vergroten van de zichtbaarheid van illustratie als kunstvorm.


Over het Quentin Blake Centre for Illustration

Het Quentin Blake Centre for Illustration, voorheen House of Illustration, is het centrum voor illustratie en grafische kunst in het Verenigd Koninkrijk. De organisatie viert illustratie in alle vormen, ondersteunt de illustratiegemeenschap en stelt mensen van alle leeftijden in staat om verhalen te vertellen door middel van beeld. Het Quentin Blake Centre verbindt mensen met illustratie door de reizende tentoonstellingen, residenties, online evenementen en samenwerkingen met scholen en andere gemeenschappen.
Lees hier verder


Video over de nieuwe locatie van het Quentin Blake Centre


W. E. B. Du Bois: Charting Black Lives

Van november 2021 t/m januari 2022 bracht de Illustratie Ambassade, in samenwerking met The Black Archives, de expositie W. E. B. Du Bois: Charting Black Lives van het Quentin Blake Centre (toen nog House of Illustration) naar Nederland.
Lees hier verder


Expositie W.E.B. Du Bois: Charting Black Lives (2022) in samenwerking met Quentin Blake Centre