Workshop ‘Upcycling: maak een herinnering zichtbaar op je favoriete gebruikte kledingstuk’

Workshop ‘Upcycling: maak een herinnering zichtbaar op je favoriete gebruikte kledingstuk’

Een eigen kledingstuk als canvas van je herinnering 

Datum 20 december 2022 om 14:00 uur
Duur 2,5 uur
Prijs € 15,-
(meld je aan via een mail naar communicatie@illustratieambassade.nl)

Voorbeeld applicatie door Amber Hyacinth

Kleding wordt vaak weggedaan omdat we het niet meer dragen, maar van sommige kledingstukken kunnen we geen afscheid nemen. Wanneer iets sentimentele waarde heeft gaan we het anders behandelen en is de originele functie vaak niet langer belangrijk. Tegenwoordig staat de functie van kleding niet meer centraal; we dragen iets niet meer hoofdzakelijk om ons warm te houden, maar meer om onszelf te versieren. Kledingstukken worden niet meer op hun functionaliteit beoordeeld maar op het beeld.

In de workshop ‘Upcycling: maak een herinnering zichtbaar op je favoriete gebruikte kledingstuk’ gaan we aan de slag met een eigen kledingstuk waaraan je een herinnering hebt. Met de tuft-techniek ga je hier, onder begeleiding van illustrator Amber Hyacinth en Nathalie Klok van LemonadeAmsterdam, een applicatie op ontwerpen zodat de persoonlijke herinnering zichtbaar wordt voor anderen. Het kledingstuk wordt daarmee het canvas van je herinnering en kan vervolgens weer gedragen worden of als kunstwerk aan de muur worden gehangen. De applicatie is ook los op andere kledingstukken te dragen.

Neem een kledingstuk mee dat je niet meer draagt, maar waar je ook geen afscheid van kan nemen. Het kledingstuk wordt niet verknipt, maar kan wel licht beschadigen omdat er gaatjes in kunnen komen als we iets erop naaien/vastzetten met spelden.

Meld je aan via een mail naar communicatie@illustratieambassade.nl